Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Rekonvalescent Vydra chce za měsíc zkusit hrát

Udine (Itálie) - V závěrečné fázi rekonvalescence po podzimní operaci kolena je fotbalový útočník Matěj Vydra, který by rád na přelomu února a března v Udine znovu naskočil do zápasového rytmu. Vydra si pochvaluje, jak jeho rehabilitace po operaci předního zkříženého vazu postupuje. "To nejhorší mám za sebou. Noha je v pořádku. Pracuju hlavně na fyzičce, abych rychle nabral svalovou hmotu. A už taky trénuju s balónem, což je samozřejmě daleko příjemnější než jen nějaké cviky na lehátku," uvedl Vydra.

Matěj Vydra
zdroj: calciomercato.it

Devatenáctiletý forvard poprvé v kariéře zažívá, jaké je to být v roli trpělivého pacienta. Ošetřující lékaři jsou prý spokojeni s tím, jak koleno čtyři měsíce po operaci vypadá. "Možná to jde dokonce líp, než se očekávalo. Ale každopádně nechceme nic uspěchat. Nikdo na mě netlačí," uvedl Vydra. "Makám každý den. Od deseti pracuji s fyzioterapeutem, absolvuji různé cvičení a rehabilitace. Pak je oběd a od dvou jdu na přípravu s kondičním trenérem. Pracujeme v posilovně, běháme a dělám i s balónem," popisoval.

Sám ale návrat nehodlá uspěchat. "Když všechno půjde dobře, v únoru bych chtěl začít trénovat s týmem a konec měsíce by mohl být na nějaký úsek zápasu reálný. Vyšlo by to na pět měsíců od zranění, což by bylo skvělé. Ale prvořadé je být stoprocentně zdravý," řekl Vydra. Do Udine odešel v létě 2010, v minulé sezoně dostal šanci jen ve dvou přípravných zápasech italské Serie A. Letos měl pomáhat Bruggám, ale zdravotní komplikace Vydrovu kariéru přibrzdily.

Vydra ale optimismus neztrácí, byť v Udine bude muset dál bojovat s velkou konkurencí, kterou představují hlavně kapitán Antonio Di Natale, Antonio Floro Flores, Diego Fabbrini či Gabriel Torje. "Všichni mě ujišťují, že se mnou počítají. Já věřím, že mi Udine šanci dá. Kdyby tady se mnou nepočítali, nebrali by mě zpátky," uvedl Vydra, který se hned po podzimním zranění vrátil zpět do Udine a jeho krátké hostování v Bruggách tím skončilo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články