Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pelta: Horník by měl dostat druhou šanci

Praha - Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? Podle šéfa českého fotbalu Miroslava Pelty může. Stejného názoru je i soud, který hlavní postavě korupční fotbalové aféry Ivanu Horníkovi prominul před několika dny zbytek desetiletého trestu. Ten dostal v roce 2006. Podle Pelty je potřeba, aby dostal druhou šanci.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Myslím, že je vyléčený," řekl Pelta v rozhovoru pro Lidové noviny. "Teď bude pod veřejnou kontrolou," myslí si nově zvolený člen komise FIFA pro plážový fotbal. "Po sportovní stránce byl mimořádně zdatný manažer a už jsem zaslechl, že má nabídku odněkud ze třetí ligy." O Horníka se prý v uplynulých dnech zajímala Slavia, bývalý sportovní ředitel Viktorie Žižkov to ale popřel.

Pelta si myslí, že Horník, jehož postava vešla do širokého povědomí mimo jiné díky divadelnímu zpracování odposlechů, by měl dostat druhou šanci. "I když ne všichni s tím budou asi souhlasit. Udělal velké chyby a byl za ně náležitě potrestaný. Trest má ale teď za sebou," říká s tím, že angažování Horníka nebude nikomu zakazovat.

"Jestli se vrátí, nebo ne, to už záleží na něm. Úplně stejně jsem o tom mluvil dřív a nebudu teď populisticky říkat, že bych ho nerad potkal v nějaké funkci," dodal Pelta. Zároveň zdůraznil, že v korupční kauze bylo obviněných a potrestaných více. "Ani u jednoho z nich nedošlo k opakování nějakého nedovoleného skutku," podotkl.

Vyloučil ovšem, že by Horník za jeho působení mohl pracovat ve Fotbalové asociaci. Bavit se s ním prý ale bude. "Není důvod dělat, že ho nevidím," narážel Pelta na setkání během víkendového zápasu Tipsport ligy. Samotného Peltu přitom stále doprovází výrok o 'cinklém jaru', jenž se v odposleších objevil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články