Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Real opět nevyzrál na Barcelonu a v poháru končí

Barcelona - Fotbalisté Barcelony remizovali v odvetě čtvrtfinále Španělského poháru s Realem Madrid 2:2 a v kombinaci s výhrou 2:1 z úvodního duelu postoupili do semifinále. Real tak ani tentokrát neutnul nepříznivou sérii s odvěkým rivalem a nedokázal Barcelonu porazit ve třináctém z posledních 14 duelů. Po skončení utkání si Real poměrně otevřeně stěžoval na rozhodčí, i kvůli červené kartě pro Ramose.

Trenér Realu José Mourinho
zdroj: ISIFA

Dnes měl přitom Real velmi dobré šance Barcelonu konečně udolat. Ale především Higuaín zklamal v koncovce. Už po deseti sekundách se po chybě Piquého řítil sám na bránu, ale mířil mimo. Ve třetí minutě si pak naběhl na centrovaný míč, ale skvělým zákrokem ho vychytal gólman Pinto. Krásný moment poté předvedl Özil, ale jeho rána z30 metrůse od břevna odrazila těsně před brankovou čáru a zpět do hřiště. 

A tak chvíli před půlí udeřila Barcelona. Nejlepší hráč světa Messi našel zcela volného Pedra a ten propálil gólmana Casillase. A aby toho nebylo na Real málo, v nastavení první půle se vytasil se svou obávanou dělovkou Dani Alvés a "vymetl šibenici".   

Real se ale nevzdal. Ramosův gól nebyl pro předchozí faul uznán, ale v 68. minutě utekl Cristiano Ronaldo, obešel i gólmana a snížil. O dvě minuty později využil střídající Benzema chyby barcelonské obrany, obhodil si stopera Puyola a bylo srovnáno. Obrat už však Barcelona nedovolila. Pomohlo jí i vyloučení obránce Ramose, který za faul loktem viděl druhou žlutou a následnou červenou kartu.

I kvůli vyloučení Ramose si Real po zápase více či méně otevřeně stěžoval na rozhodčí. "Teď můžou jít sudí s Barcelonou slavit," uvedl gólman madridského týmu Iker Casillas, zatímco jeho trenér José Mourinho se přímé kritice vyhnul. "Slyšel jsem o poločase v kabině od svých hráčů, že se tu nedá vyhrát. Ale já to neřekl," uvedl Portugalec, jenž se údajně po prvním
utkání s Barcelonou dostal do sporu s některými svými svěřenci.

Jeho protějšek Pep Guardiola přiznal, že ve středečním utkání dal věčný rival jeho svěřencům zabrat. "Porážet Madrid je stále těžší, proto máme z dnešního výsledku radost. Mají skvělý tým, navíc dnes hráli velmi dobrý zápas, ale po 180 minutách jsme zasloužení vítězové my," dodal kouč španělských mistrů.

Odvety čtvrtfinále španělského poháru:

Mallorca - Bilbao 0:1 (77. vlastní Ramis), první zápas 0:2, postoupilo Bilbao

Barcelona - Real Madrid 2:2 (43. Pedro, 45.+2 Dani Alvés - 68. Ronaldo, 71. Benzema), první zápas 2:1, postoupila Barcelona

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články