Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Přikryl dal Spartě přednost před nabídkou Manchesteru City

Praha – Měl nabídky z Manchesteru City, Kolína nad Rýnem nebo Hoffenheimu, fotbalový talent Tomáš Přikryl se ale rozhodl pro postupný krok v kariéře a z Olomouce přestoupil do Sparty. Na Letné se chce prosadit do základní sestavy a vyhrát na jaře titul. 

Tomáš Přikryl
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

O Přikryla se po vydařeném vystoupení na juniorském mistrovství ucházelo několik klubů ze západní Evropy, devatenáctiletý talent však nakonec zvolil angažmá ve Spartě, kde má větší šanci na prosazení se do základní sestavy. "Věřím, že jsem se vydal správnou cestou. Myslím, že je to postupný krok. Preferuji to, vždy jsem to tak měl. Sparta patří k nejlepším týmům v Čechách, takže rozhodování nebylo dlouhé," řekl dnes novinářům Přikryl.

Připustil, že velkou roli při jeho rozhodování hrálo i to, že se na Letnou po podzimu opět vrátil Hřebík. "Věděl jsem, že tu je pan Hřebík, kterého znám. Buduje se tu nová Sparta, takže asi to rozhodlo," podotkl Přikryl. Na spolupráci s Hřebíkem se těší. "Znám ho, vím, co je to za trenéra. Jsme na sebe zvyklí, takže vím, co od něj mám čekat," pochvaloval si Přikryl.

Zatím ale s Hřebíkem ještě neprobírali, na jaký post v sestavě s ním Sparta počítá. Přikryl může hrát v obraně i v ofenzivě. "Mluví se o tom, že jsem hrál v klubu jen pravého obránce, ale to byly tak poslední tři čtyři zápasy. Rok dva jsem nastupoval v útoku. Osobně se líp cítím v ofenzivě, v útoku nebo v záloze. Kam se mnou počítají, to se uvidí," řekl Přikryl.

Je nám líto, video expirovalo.
Přikryl do Sparty

Do Sparty jde s cílem prosadit se do základní sestavy. "A co nejdéle se v ní udržet," podotkl. "Samozřejmě bych rád, aby se na konci sezony vyhrál mistrovský titul," dodala nejdražší zimní posila Letenských.

V minulých dnech se potýkal s následky výronu kotníku, nyní je už ale fit. Dnes dopoledne absolvoval v tréninkovém centru Sparty na Strahově první tréninkovou jednotku na pískovém hřišti. "Už začínám trénovat. Počítám, že v nejbližších dnech bych se měl zapojit do plného tréninku i s míčem," řekl Přikryl.

Z Olomouce odchází v dobrém a těší se, že si proti Sigmě zahraje v 27. kole jarní části ligy. "Mám Olomouc pořád rád a neodcházel jsem z toho důvodu, abych si to tam nějak rozhádal. Samozřejmě ten zápas bude něčím výjimečným," uvedl.

Přikryl je po brankáři Tomáši Vaclíkovi a záložníkovi Mariu Holkovi třetí a zřejmě také poslední zimní posilou Sparty. "Dá se říct, že náš kádr je v tuhle chvíli kompletní, spíš trošku nadlimitovaný. Někteří hráči spíš možná odejdou, žádné další příchody nechystáme. Rozhodně ne na takové úrovni, jako je ten Tomášův," řekl personální ředitel Sparty Jakub Otava.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články