Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jiráček s Wolfsburgem zvítězil, příliš dobře si ale nevedl

Wolfsburg – Úspěšné premiéry mají po dnešku za sebou čeští fotbalisté Petr Jiráček a Adam Hloušek. Adam Hloušek při své bundesligové premiéře za Norimberk nahrál na gól a pomohl svému týmu k domácí výhře 2:0 nad Herthou Berlín. Vítěznou premiéru zaznamenal také Petr Jiráček, jehož Wolfsburg zdolal Kolín nad Rýnem 1:0. 

Jiráček za Wolfsburg
zdroj: ČT24

Třiadvacetiletý Hloušek, který nastoupil na levém kraji obranné řady Norimberku, v 85. minutě ze standardní situace našel přesným centrem stopera Dominika Maroha. Krátce před druhým gólem opustil hřiště jejich spoluhráč Tomáš Pekhart

Skóre na Frankenstadionu otevřel dvě minuty před přestávkou záložník Alexander Esswein, jehož střelu tečoval další český legionář Roman Hubník za svého brankáře Thomase Krafta. Hertha v německé lize nezvítězila už posedmé za sebou. 

Bývalý plzeňský záložník Jiráček nastoupil ve středu záložní řady Wolfsburgu společně s Janem Polákem a při svém debutu odehrál 79 minut. Těsně před jeho odchodem z trávníku rozhodl o nejtěsnější výhře "Vlků" náhradník Sebastian Polter. Jiráčkovo působení na hřišti bylo doprovázeno řadou nepřesností, při jedné z nich domácí málem obdrželi gól. V 36. minutě se Jiráčkovi zamotaly nohy při jednom z prvních kontaktů s balonem a poslal tak protivníka do brejku. Příliš nefungovala ani dohoda se spoluhráči. Jiráček se sice poctivě nabízel, nekonstruktivní stopeři ovšem často nakopávali balon nesmyslně dopředu a bývalý Plzeňák se tak nedočkal příliš dobrých nahrávek.

"Byl to celkem fofr, trošku jsem se s tím během zápasu srovnával, ale zaplať pán bůh, že to dopadlo vítězně," oddychl si Jiráček po zápase. "Nebyla to žádná procházka, všechno se dělalo rychle," dodal. "Tohle je ale jiná soutěž než třeba italská nebo španělská liga. Tady všichni jezdí od první do devadesáté minuty po zadku nahoru a dolů a nevypustí jediný souboj, takže je to něco jiného," porovnal duely v Lize mistrů s AC Milán a Barcelonou.

Ačkoli má za sebou střetnutí i s těmito velikány evropského fotbalu, před zápasem s Kolínem nad Rýnem prý pociťoval značnou nervozitu. "Musím říct, že jsem byl nervózní dost. Nevěděl jsem, co od toho všeho vůbec čekat," přiznala nová posila Wolfsburgu. Tým podle Jiráčka ve Volkswagen Areně předtím ani netrénoval, takže pro něj bylo všechno nové. "Navíc pak jsem se dozvěděl, že jdu hrát do základu, takže samozřejmě jsem za to byl rád, ale nervózní jsem byl určitě," dodal hráč, kterého v hledišti podporovala přítelkyně a rodiče.

"Byl to ale první zápas, já z toho vůbec nedělám žádnou vědu. Já jsem prostě rád, že jsem nastoupil, a samozřejmě vím, že se budu muset ještě zlepšovat, abych v té základní sestavě vydržel," dodal.

Shalke rozdrtilo Stuttgart

Soupeř Plzně v únorovém úvodním kole vyřazovací fáze Evropské ligy Schalke porazil Stuttgart 3:1, na svém stadionu dosáhl páté výhry za sebou a bodově se vyrovnal vedoucímu Bayernu. 

Oslavy hráčů Norimberku
zdroj: ISIFA

Domácí, za které se trefili Kamerunec Joël Matip, Řek Kyriakos Papadopulos a střídající Julian Draxer, mohla mrzet jen ztráta zraněného obránce a kapitána Benedikta Höwedese. 

Trenér Schalke Huub Stevens postavil do utkání sestavu: Unnerstall - Učida, Papadopulos, Höwedes (42. Metzelder), Fuchs - Höger, Matip - Obasi (74. Marica), Raúl, Baumjohann (46. Draxler) - Huntelaar. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články