Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sparta zkoušela proti Chomutovu Bosňana Demiče

Praha – Fotbalisté pražské Sparty dnes na Strahově odehráli další dva přípravné duely. Dopoledne nejprve Letenští porazili 2:1 třetiligový Chomutov a po obědě pak remizovali 1:1 s dalším severočeským celkem Teplicemi. Sparťanský kouč Martin Hašek prostřídal během obou zápasů všechny hráče, které měl k dispozici. Do druhé půle proti Chomutovu nastoupil mladý Bosňan Rijad Demič, který je na Letné na zkoušce.

Sparta - Teplice
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Zatím se jeví dobře," citoval trenéra Martina Haška server iSport.cz. Rijad Demič se postavil do středu zálohy po bok Hušbauera a Folprechta. Dostal se i do nadějné střelecké pozice, míč ale napálil jen do spoluhráče Kweukeho. "Ukázal velký klid na míči. Na to, že mu je dvaadvacet let, působí dojmem, že toho má docela dost odehráno," zhodnotil trenér Hašek.

Sparta má na postu středního záložníka velký přetlak. "Je pravda, že tam máme z čeho vybírat. Ale Rijad zatím vyloženě nezklamal. Neudělal žádnou velkou chybu. A podle toho, co jsem dneska viděl, umí dobře vyhodnocovat situace. Také beru v potaz, že jde o jeho první zkoušku ve velkém klubu," uvedl Hašek pro iSport.cz.

Pražané třetiligového soupeře z Chomutova většinu času jasně přehrávali, nevedlo se jim ale v koncovce. Juhar v 27. minutě zahodil penaltu, do vedení tak Spartu poslal až těsně před pauzou Kweuke. Po jeho přihrávce pak chvíli před koncem zvýšil Folprecht, hosté zkorigovali skóre v nastavení. "Proti Chomutovu se hrálo ještě za normálních podmínek. Snažili jsme se o maximální aktivitu v průběhu celého zápasu, což se nám dobře dařilo. Výsledek však neodpovídá průběhu hry, protože jsme si vytvořili šest sedm čistých gólových příležitostí a na konci ještě inkasovali," uvedl pro klubový web Hašek.

Více práce měli Letenští v souboji s Teplicemi. Severočeši rychle vedli po Smejkalově trefě po rohovém kopu a Spartě se pak za hustého sněžení dlouho nedařilo srovnat. Až dvanáct minut před koncem se prosadil Slepička. "Zápas byl sněhovou vánicí podstatně ovlivněný, hráči měli problémy s pohybem a stabilitou. Na to, jaké byly podmínky, to bylo zajímavé utkání s velmi dobrým pohybem, se spoustou pěkných kombinačních i individuálních akcí," řekl Hašek.

Trenér Hašek touží po Přikrylovi

Další dvojzápas sehraje Sparta příští středu a trenéři už pomalu vybírají hráče, kteří na konci ledna odcestují na soustředění do Španělska. "Bude to 23 hráčů do pole. Takže je jasné, že poté, co se rozhodneme, kdo se do nominace vejde – a představu máme už teď –, tak ti hráči, kteří nepojedou, budou trénovat s juniorkou. Až se vrátíme, budeme spolupracovat znovu. Jak jsem říkal, propojenost A-týmu a rezervy je velká, každý hráč je ve hře, nesmí mít pocit, že je někde odstavený," uvedl Hašek.

Sparťanský trenér věří, že už brzy bude mít k dispozici talentovaného Tomáše Přikryla. Jeho příchod z Olomouce na Letnou se opět o něco přiblížil. "Příchod je otázka podpisů a razítek. S Olomoucí jsme domluveni, dolaďujeme administrativní záležitosti," dodal Hašek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články