Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Na Řepku koukají s otevřenou pusou, usmíval se Cipro

České Budějovice - Fotbalista Tomáš Řepka si dnes odbyl premiéru v barvách Českých Budějovic. S kapitánskou páskou odehrál za Dynamo celý zápas zimní Tipsport ligy v Praze-Satalicích proti Hradci Králové, výhry se ale na úvod nedočkal. Jihočeši s "votroky" remizovali 2:2. V hledišti se tísnila jedna z nejvyšších návštěv v historii turnaje - okolo šesti stovek diváků.

O start osmatřicetiletého stopera, který na začátku týdne přestoupil na jih Čech po prosincovém odchodu ze Sparty, byl v Satalicích obrovský zájem. Již dlouho před zápasem se k útulnému stadionku s umělým trávníkem hrnuly davy fanoušků, přilehlé parkoviště nestačilo pobrat všechna auta. "Nevíte, kudy se jde ke stadionu? Jdeme se podívat na Řepu," ptal se asi čtyřicetiletý manželský pár se sparťanskými šálami kolem krku. V hledišti byly vidět i rudé dresy letenského týmu s číslem dvě, které Řepka nosil ve Spartě a dostal ho i v Českých Budějovicích.

Hned v úvodu utkání "vystřihl" Řepka ukázkový obranný skluz a zaplněná tribuna poprvé zatleskala. Řízný bek si mohl v Satalicích připadat jako doma, neboť zde již tři roky pořádá kemp pro mladé fotbalisty. "Je tam velká díra," dirigoval Řepka v první půli své nové spoluhráče. "Nevadí, Kobra," povzbuzoval útočníka Zdeňka Ondráška, kterému v dobré pozici nesedla střela. Stejný hráč vzápětí zamířil přesněji a Dynamo během deseti minut druhé půle skóre otočilo.

Je nám líto, video expirovalo.
České Budějovice - Hradec Králové

Řepka se ale vítězné premiéry nedočkal, za chvíli Hradec opět vyrovnal. Bývalého sparťanského kapitána to ale z míry nevyvedlo a na závěr si schoval parádu. Elegantní patičkou se zbavil soupeře a přihrál kolegovi z obrany. "Dobře Řepka, to byla Brazílie," glosoval to nadšeně jeden z fanoušků. Pak ještě Řepka nadýchaným obloučkem poslal do úniku Ondráška a diváci nespokojeně spílali rozhodčímu, že zapískal ofsajd. Po utkání se stadionem neslo "Tóóómáš Řepka!"

Zkušený bek se dlouho nemohl dostat ze hřiště, fotil se s fanoušky a rozdal nespočet autogramů. Premiéru za Dynamo si užil. "Bral jsem to jako trénink. Po čtyřech měsících jsem měl vlastně takový první zápas, tréninkově to bylo slušné. Myslím, že na první zápas to nebylo vůbec špatné," řekl novinářům Řepka, který naposledy nastoupil v soutěžním utkání v polovině srpna za Spartu v kvalifikaci Evropské ligy na hřišti FC Vaslui a od té doby se představil jen v Silvestrovském derby.

Kapitánskou pásku zatím navlékl Řepka jen na dnešní zápas. "Bylo to kvůli placení, aby mě to stálo víc," smál se. "Roman (Lengyel) zatím zůstává," dodal. Kouč Dynama František Cipro nechtěl Řepkův výkon příliš hodnotit. "Je to první zápas, ještě na umělce, nějaké závěry z toho dělat nemůžu," uvedl. "Je s námi teprve třetí čtvrtý den, zatím se sžívá s kolektivem. Některé hráče zná víc, některé míň a někteří na něj pořád koukají s otevřenou pusou," dodal s úsměvem.

Utkání zimní fotbalové Tipsport ligy, skupina A (Satalice):

Hradec Králové - České Budějovice 2:2 (1:0)

Branky: 30. Jedunov, 73. Mrázek - 60. Naumov, 70. Ondrášek. Rozhodčí: Adam.

Hradec Králové: Koubek (46. Lindr) - Fischer, Petrášek (46. Hochmeister), Fukal (46. Chleboun), Poděbradský - Černý (46. Klapka), Janoušek, Šisler (46. J. Dvořák), Malinský (46. Štěpán) - Jedunov (62. Schwarz), Mrázek. Trenér: Kotal.

České Budějovice: Delač - Čirkin (46. Sajtl), Lengyel, Řepka, Novák - Klesa, Otepka, Rýdel (46. Rakovan), Sandro (58. Rein) - Ondrášek, Veverka (46. Naumov). Trenér: Cipro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články