Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Škoda má jasno, Bohemians 1905 se domluvili se Slavií na hostování

Praha - Vedení fotbalistů Bohemians 1905 se definitivně domluvilo na hostování Milana Škody ve Slavii. Důrazný útočník již minulý týden podepsal s červenobílými smlouvu, která začne platit od července, kdy mu skončí současný kontrakt s Bohemians.

Milan Škoda
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

Škoda odmítl prodloužit smlouvu s celkem z Ďolíčku a místo toho se upsal Slavii. Viděl to jako jediné řešení v zamotané kauze kolem Bohemek, ve které byl zapsán v konkurzu FC Bohemians Praha. Bohemians 1905 ho nemohli prodat bez souhlasu správce konkurzní podstaty. Správce prý nespolupracoval na řešení Škodova případu, proto na něm Bohemians 1905 hodlají soudně vymáhat náhradu za to, že Škoda odejde jen za minimální odstupné, a ne za plnou cenu, jak by tomu bylo v případě přestupu.

"Celá věc se Slavií je již uzavřená. Chtěli jsme pro klub získat maximum, ale byli jsme hodně limitováni situací, která kolem Milana probíhá," uvedl v klubovém prohlášení sportovní ředitel Bohemians 1905 Tomáš Požár.

Škoda je rád, že už má jistotu, kde bude na jaře působit. "Jsem rád. Doufal jsem, že to takhle dopadne, a už se těším na začátek jarní sezony," řekl dnes novinářům Škoda během soustředění Slavie v Peci pod Sněžkou. Angažmá ve Slavii bere jako další posun vpřed ve své kariéře. "Beru to jako odměnu za práci, co jsem odvedl v Bohemce. Jsem šťastný za tu šanci, za to, že se mi Slavia ozvala," pokračoval pětadvacetiletý útočník.

Důvodem uvolnit Škodu do Slavie už nyní byla prý hlavně koncepce klubu a atmosféra v kabině. "Potřebujeme, aby především hráli a zapracovali se hráči s větší perspektivou pro klub, jinak si pouze odsouváme problém, který nastane v létě," odůvodnil rozhodnutí předseda představenstva Bohemians Dariusz Jakubowicz. "Osobně si myslím, že by mohl nastat i problém v kabině v rámci konkurenčního postavení pražských klubů," dodal. Škoda však odmítl, že by se na něm nejasná budoucnost podepsala v závěru podzimu, jak Bohemians naznačili. "Určitě ne. Ze začátku se nám abnormálně dařilo, pak to přestalo herně i výsledkově šlapat. Určitě jsem ale neměl zatíženou hlavu jednáním se Slavií," tvrdil Škoda.

Zanedlouho šestadvacetiletý útočník dal v minulé sezoně osm gólů. Na podzim se sice střelecky trápil a trefil se jen dvakrát, přesto patřil ke klíčovým postavám hry Bohemians 1905.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články