Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Potvrzeno: Stoper Bystroň dopoval

Praha - Také opakovaná analýza B vzorku potvrdila dopingový nález u obránce fotbalové Viktorie Plzeň Davida Bystroně, který měl první pozitivní test po listopadovém utkání Ligy mistrů s Borisovem. Světová antidopingová federace (WADA) o tom informovala plzeňský klub. UEFA má s Bystroněm v nejbližší době zahájit disciplinární řízení. Bystroňovi hrozí trest od napomenutí až po čtyřletý zákaz činnosti.

David Bystroň v zápase proti Borisovu
zdroj: isifa/EPA autor: Filip Singer

WADA provedla v úterý za přítomnosti Bystroně analýzu B vzorku v jedné z rakouských laboratoří, vzápětí výsledek předala do sídla UEFA a zpráva dnes dorazila také do sídla plzeňského klubu. "Informace ze strany UEFA obsahovala pouze toto krátké oznámení s tím, že podrobná analýza dorazí v příštím týdnu. Zhruba ve stejném termínu budeme očekávat také informace o dalším postupu včetně termínu disciplinárního řízení," uvedl mluvčí klubu Pavel Pillár.

Zatím není oficiálně zveřejněno, která ze zakázaných látek se v Bystroňově moči po duelu s Borisovem objevila. Spekuluje se o některém ze stimulantů, byť se Bystroň hájil tím, že se ničeho vědomě nedopustil. Devětadvacetiletý zadák, který se od začátku ledna připravuje individuálně a s plzeňským týmem netrénuje, se ke své dopingové kauze podle Pillára vyjadřovat nebude.

Bystroň i Plzeň teď budou s napětím očekávat verdikt disciplinární komise UEFA. Ostravský odchovanec se podle všeho nevyhne trestu, běžným je v podobných případech dvouletý distanc.

Plzeň už proto v předstihu začala shánět náhradu. Západočeši nejprve uvažovali o příchodu exsparťana Tomáše Řepky, ale nakonec od jeho angažování upustili, protože zjistili, že by nemohl hrát jarní zápasy Evropské ligy. Místo toho se Plzeň dnes domluvila s Mladou Boleslaví na příchodu defenzivního univerzála a svého odchovance Václava Procházky, s nímž v pátek podepíše Viktorie smlouvu na 3,5 roku. V klubu je rovněž na testech chorvatský stoper Tomislav Božič.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň našla náhradu za Bystroně
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články