Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Henry oslavil návrat do Arsenalu vítězným gólem

Londýn - Francouzský útočník Thierry Henry prožil návrat snů. Čtyřiatřicetiletý fotbalista, jenž přišel do Arsenalu na dvouměsíční hostování z New Yorku Red Bulls, rozhodl jedinou brankou utkání třetího kola Anglického poháru s druholigovým Leedsem United.

Thierry Henry
zdroj: Getty Images

Henry, jenž v letech 1999 až 2007 pomohl Arsenalu získat dva ligové tituly, se dostal na hřiště v 68. minutě místo Marvána Šammacha a fanoušci "Kanonýrů" ho přivítali nadšeným aplausem. O deset minut později mu bouřlivě tleskali znovu. Nejlepší střelec v historii Arsenalu po přihrávce od Alexe Songa z levé strany svou typickou střelou placírkou ke vzdálenější tyči zajistil týmu Arséna Wengera těsnou výhru. Pro Henryho to byl 227. gól v dresu Arsenalu, za který nastoupil v 371 utkáních.

Arsenal angažoval Henryho na výpomoc, aby nahradil v útoku Maročana Šammacha a Gervinha z Pobřeží slonoviny, kteří brzy odjedou na mistrovství Afriky.

Záložník Tomáš Rosický nebyl v londýnském týmu ani mezi náhradníky. Dalším soupeřem Arsenalu v Anglickém poháru bude Aston Villa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články