Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Startuje Tipsport liga, nově i v Berouně a Satalicích

Praha – Počínaje dneškem startuje 15. ročník zimní fotbalové Tipsport ligy, do něhož se zapojí 21 celků, z toho 11 bude z první ligy včetně mistrovské Viktorie Plzeň. Jediným zahraničním účastníkem je loňský finalista Zlaté Moravce ze Slovenska. O obhajobu prvenství se pokusí Olomouc. Účastníci budou rozděleni do tří pětičlenných skupin v Berouně, Satalicích a Děčíně a jedné šestičlenné skupiny v Brně. Jejich vítězové pak postoupí do semifinále, které společně s finále proběhne 28. a 29. ledna v Berouně.

Gól
zdroj: isifa/VLP autor: Martin Divíšek

Nově se bude hrát v Praze-Satalicích a v Berouně na stadionu Český lev Union, kde je položen stejný umělý trávník, jaký využívá například Bayern Mnichov. "Těší mě změna lokality, a že se turnaj přesunuje do moderního prostředí. Přitom není snadné najít reprezentativní prostor s kvalitním zázemím," uvedl Lubomír Ježek z Tipsportu.

Právě kvalitní hrací povrch a zázemí je hlavním smyslem turnaje, který si dává za cíl připravit pro kluby kvalitní podmínky na přípravu. "Vedli jsme s kluby debaty o smyslu turnaje a dospěli jsme k jasnému názoru, že jde v českých podmínkách o nejlepší možnou přípravu, čehož si vážíme," uvedl za pořadatele turnaje Petr Pálka.¨

Fanoušci budou mít možnost vidět šest zápasů v televizi na stanici ČT4. Vždy však půjde o zpožděné přenosy, jelikož umělá osvětlení na stadionech neumožňují večerní přímé přenosy.

Mezi účastníky tentokrát nechybí mistrovská Plzeň, pro kterou bude Tipsport liga součástí přípravy na souboje se Schalke v Evropské lize. Pořadatelé oslovili kvůli startu na turnaji také Spartu a Slavii, avšak neúspěšně. "Nám ale Sparta se Slavií nechybí. Naším cílem je pomáhat klubům, které nemají na drahá zahraniční soustředění," dodal Ježek. 

Pro vítěze turnaje je připravená odměna 300 tisíc korun. Poražený finalista dostane 150 tisíc, třetí tým 100 tisíc a čtvrtý 50 tisíc korun. Roli nejlepšího střelce turnaje bude obhajovat jablonecký kanonýr David Lafata, který je zároveň se 17 góly nejlepším střelcem v historii turnaje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články