Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Medynský věří, že se povede nahradit odcházejícího Škodu

Praha - Trenér fotbalistů Bohemians 1905 Pavel Medynský věří, že se mu podaří zacelit mezeru po útočníkovi Milanu Škodovi, který míří do Slavie. Pokusí se za něj přivést náhradu, variantou je také změna rozestavení, využití návratu Jiřího Kaufmana po zranění a zařazení více kreativních středních záložníků. Škoda odmítl v Ďolíčku prodloužit smlouvu, která mu končí v létě, a upsal se Slavii, kde bude na jaře zřejmě hostovat. Bohemians 1905 tak přišli o jednoho z klíčových ofenzivních hráčů.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Je to škoda, protože se Milan vypracoval v hráče základní sestavy. Minulou sezonu dával důležité góly, teď na podzim dal sice jen dva, ale byl hodně platný," uvedl Medynský. "Ke konci podzimu se mu to ale už asi mlelo v hlavě, protože jeho výkony nebyly takové. To, že jde do Slavie, asi bude někdo těžko skousávat. Takový je ale život. Milanovi patří dík za to, co pro Bohemku odvedl. Změna mu určitě prospěje a posune se ještě výš," dodal trenér.

Nyní si musí lámat hlavu s tím, jak Škodu nahradit. Z hostování se sice vrací zkušený forvard Lukáš Hartig, ten je však podobným typem jako druhý z elitních útočníků Martin Nešpor. "Vedení klubu chápe, že jsme přišli o stěžejního hráče, takže i v naší nelehké situaci budeme jednat o nějaké posile. Na jednom či dvou jménech z vytypovaných hráčů se určitě shodneme. Někdo určitě přijde. Ani nejde o to, aby byl vysoký jako Milan, hlavní je, aby byl gólový. To chce ale každý trenér a je otázkou, zda se ho podaří najít a přivést," řekl Medynský.

Připravuje rovněž variantu se změnou rozestavení na 4-5-1. "Máme hodně kvalitních středových záložníků, zvlášť když už normálně trénuje Jirka Kaufman, který měl zdravotní problémy. Toho bychom měli využít. Klasické rozestavení 4-5-1 jsme si vyzkoušeli už třeba v Plzni. Přestože jsme prohráli, tak herně to nebylo špatné. Určitě to vyzkoušíme v přípravě a uvidíme, jak na to bude mužstvo reagovat," poznamenal Medynský.

Ten na úvod přípravy nemůže počítat pouze se stoperem Markem Niklem, který se po zdravotních problémech začíná pozvolna zapojovat do tréninkového procesu. Další obránce Michal Žižka se podrobil artroskopii a do přípravy naskočí v polovině ledna. "Pak ještě mladý Nerad, který je teď s reprezentací do 18 let. Pak ho ale zařadíme do kádru a uvidíme, jak se prosadí," dodal Medynský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články