Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Morávek bude půl roku hostovat v Augsburgu

Augsburg (Německo) - Fotbalový záložník Jan Morávek smluvně stvrdil svoje hostování v bundesligovém Augsburgu, kam přichází do konce sezony ze Schalke 04. Člen širšího kádru české reprezentace, který se od prosince potýká s poraněným stehenním svalem, se v červnu zase vrátí do Schalke 04. To odmítlo, aby Augsburg získal na Morávka i opci.

Jan Morávek
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Honza je rád, že hostování v Augsburgu vyšlo. Měl by dostávat víc šancí," řekl hráčův agent Jiří Stejskal. Morávek si vyzkouší angažmá ve třetím německém týmu: už loni strávil celou sezonu na hostování v Kaiserslauternu, kde se blýskl i pěti vstřelenými góly. Po návratu do Schalke ale letos tolik příležitostí nedostal, i kvůli tomu, že jej od červnového mistrovství Evropy jednadvacítek sužovalo svalové zranění. Na podzim Morávek ve všech soutěžích odehrál třináct zápasů.

Na jaře má Morávek pomoci Augsburgu k záchraně v nejvyšší soutěži. Bavorský klub ztrácí tři body na příčky, které zaručují setrvání v Bundeslize. V Augsburgu prý o Morávka stáli už v létě, obě strany dospěly k dohodě až nyní. "Morávek přinese do naší hry kreativitu, což se nám bude hodit v naší snaze se posunout v tabulce vpřed a zachránit se," řekl trenér Augsburgu Jos Luhukay.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články