Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Giggs by mohl vést národní tým Walesu, ale Ferguson ho chce udržet

Londýn - Novým trenérem fotbalové reprezentace Walesu by se mohl stát Ryan Giggs, který v 38 letech stále patří mezi opory Manchesteru United. Velšský svaz by ho rád přivedl na lavičku národního týmu, jenže trenér Manchesteru Alex Ferguson je proti a hodlá Giggsovi nabídnout novou smlouvu.

Ryan Giggs
zdroj: AP

V letošním roce vedl fotbalisty Walesu Gary Speed, který před měsícem spáchal sebevraždu. "Ryan ještě žádný tým netrénoval, ale byl by Garyho přirozeným a důstojným nástupcem. V 38 letech je rozhodně ve správném věku, aby byl s naším mladým týmem na stejné vlně," citoval list The Sun zdroj z velšského svazu.

Funkcionáři chtějí Giggse oslovit v lednu, to už ale zkušený útočník bude mít nejspíš za sebou zásadní rozhovor s Fergusonem. Trenér a manažer anglického mistra mu totiž hodlá nabídnout prodloužení smlouvy, která Giggsovi na Old Trafford vyprší v červnu.

Giggs za Manchester hraje už od roku 1990, získal s ním dvanáct anglických titulů. V dresu United nastoupil k téměř devíti stům zápasů a je klubovým rekordmanem. "Myslím, že Ryan určitě může ještě rok hrát. Není znát, že by ztrácel energii, výdrž nebo rychlost, což je obdivuhodné," řekl kouč United.

Za Wales Giggs odehrál 64 zápasů a vstřelil dvanáct gólů. Naposledy za národní mužstvo nastoupil v roce 2007 v kvalifikaci mistrovství Evropy proti Česku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články