Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Sparta začne vyjednávat o přestupu brankáře Vaclíka

Praha - Fotbalisty Sparty možná posílí brankář Tomáš Vaclík z Viktorie Žižkov. Vedení letenského klubu zahájí jednání o přestupu bývalé opory reprezentační jednadvacítky v nejbližších dnech. V létě měl Vaclík namířeno do nizozemského Graafschapu, kde však kvůli drobné srdeční vadě neprošel zdravotními testy. Následně podstoupil chirurgický zákrok, který tuto vadu odstranil.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Situaci kolem Vaclíka sondujeme a zjišťujeme podmínky, za kterých bychom se mohli o případném transferu bavit," řekl tiskový mluvčí klubu Ondřej Kasík. Vaclík se v nejvyšší soutěži objevil až letos na podzim, odchytal všech 16 zápasů a jednou udržel čisté konto. Žižkov je v tabulce na poslední pozici.

O zájmu Sparty o talentovaného brankáře, který se objevil na mistrovství Evropy hráčů do 19 let, světovém šampionátu dvacítek a také letošním Euru jednadvacítek, se spekuluje už delší dobu, až nyní ale prý jednání můžou získat konkrétní obrysy. "Zatím o zájmu Sparty ale nic nevím, všechno vím jenom z doslechu. Uvidíme, co přinesou další dny," řekl Vaclík.

Ve Spartě by narazil na velkou konkurenci. Během podzimu se jedničkou stal Milan Švenger, který s devíti vychytanými nulami vévodí všem ligovým brankářům. Na soupisce jsou i zkušení Jaromír Blažek s Danielem Zítkou, Slovák Luboš Kamenár a Lukáš Zich.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články