Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

V Evropské lize se hraje o devět postupových míst

Praha – Zbylých devět postupujících do vyřazovacích bojů určí závěrečné kolo základních skupin fotbalové Evropské ligy. Po pěti kolech je rozhodnuto pouze ve skupinách B, C a L. V dalších devíti skupinách je vždy jedno postupové místo stále volné a rozhodnou právě dnešní a zítřejší duely. Radovat se může i pět českých hráčů. Přímý přenos utkání Slovan Bratislava - FC Salcburk vysílá ČT4 a web sportživě.cz.

Utkání Twente Enschede - Fulham
zdroj: AP autor: Peter Dejong

Patnáct týmů má jedno kolo před koncem už jistou účast v jarním play-off, devět míst je stále ve hře. Čtyřiadvacítku postupujících doplní pro play-off týmy z třetích míst v základních skupinách Ligy mistrů, mezi kterými je i Plzeň.

Nejdramatičtější je situace ve skupině J, kde už za jistým vítězem Schalke 04 o druhé postupové místo stále usiluje trojice týmů. Maccabi Haifa posune dál výhra nad Schalke. Pokud však body ztratí, postoupí vítěz duelu mezi Steauou Bukurešť a přemožitelem Mladé Boleslavi z předkola AEK Larnaka.

Trápení anglických celků po vyřazení obou manchesterských klubů z Ligy mistrů mohou v evropských pohárech dokonat i Tottenham a Birmingham. Ve skupině A potřebuje Tottenham zvítězit na hřišti Shamrocku nejlépe 5:0 a zároveň doufat, že Kazaň prohraje s PAOK Soluň. Birmingham ve skupině H musí vyhrát nad Mariborem a ještě věřit v porážku Brugg v duelu s Bragou. Birmingham nyní ztrácí na Bruggy i Bragu tři body, s Bruggami má lepší bilanci vzájemných zápasů, naopak s Bragou horší.

Postupující týmy

PAOK Soluň, Standard Lutych, Hannover, PSV Eindhoven, Legia Varšava, Sporting Lisabon, Stoke City, Athletic Bilbao, Metalist Charkov, Braga, Atlético Madrid, Schalke 04, Twente Enschede, Anderlecht Brusel, Lokomotiv Moskva.

Postup nemá jistý ani Fulham s českou dvojicí Zdeněk Grygera (momentálně zraněný) a Marcel Gecov, ovšem na rozdíl od anglických kolegů má vše ve svých rukou. Stačí mu zvítězit nad dánským Odense.

Vedle Grygery s Gecovem budou o postup bojovat i další čeští krajánci. Libor Kozák s Laziem Řím vyhlíží výhru proti Sportingu Lisabon a zároveň doufá, že pokořitel Sparty z předkola Vaslui nezvítězí nad Curychem. Besiktas s Tomášem Sivokem zase potřebuje alespoň remizovat se Stoke nebo uhájit o čtyři góly lepší skóre v porovnání s Dynamem Kyjev, které hraje s Maccabi Tel Aviv. Dynamo ale řeší velké problémy se sestavou: kvůli zranění nemůžou nastoupit slavný útočník Ševčenko, brankář Šovkovskij a záložník Vukojevič.

Šanci má i Austria Vídeň s Tomášem Junem, ovšem ta musí porazit Malmö a zároveň AZ Alkmaar prohrát s Metalistem Charkov.

Program 6. kola základních skupin EL:

Středa 14. prosince:

Skupina D:

19:00 FC Curych - Vaslui, Lazio Řím (Kozák) - Sporting Lisabon.

Skupina E:

19:00 Dynamo Kyjev - Maccabi Tel Aviv, Besiktas Istanbul (Sivok) - Stoke.

Skupina F:

19:00 Slovan Bratislava (Kladrubský, Táborský, Hartig, Dosoudil) - Salcburk, Paris St. Germain - Athletic Bilbao.

Skupina J:

21:05 Maccabi Haifa - Schalke 04 (Morávek - zranění), Steaua Bukurešť - AEK Larnaka.

Skupina K:

21:05 Wisla Krakov (Jirsák) - Twente Enschede, Fulham (Grygera - zranění, Gecov) - Odense.

Skupina L:

21:05 Sturm Štýrský Hradec - AEK Atény, Anderlecht (Mazuch - zranění, Mareček) - Lokomotiv Moskva.

Čtvrtek 15. prosince:

Skupina A:

19:00 PAOK Soluň - Rubin Kazaň, Shamrock Rovers - Tottenham.

Skupina B:

19:00 Hannover - Vorskla Poltava, FC Kodaň - Standard Lutych.

Skupina C:

19:00 Hapoel Tel Aviv - Legia Varšava (M. Hubník - zranění), PSV Eindhoven - Rapid Bukurešť.

Skupina G:

21:05 AZ Alkmaar - Metalist Charkov, Austria Vídeň (Jun) - Malmö (Melichárek).

Skupina H:

21:05 FC Bruggy (Vydra - zranění) - Sporting Braga, Birmingham - Maribor.

Skupina I:

21:05 Atlético Madrid - Rennes, Udine - Celtic Glasgow (Filip a Patrik Twardzikové).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články