Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Jsme zpět ve hře o titul, raduje se Chelsea

Londýn – Chelsea slaví důležité vítězství. Podle brankáře Petra Čecha i trenéra Andrého Villase-Boase se tým vrátil po pondělní výhře 2:1 nad vedoucím týmem tabulky Manchesterem City do boje o titul. Londýnský celek připravil lídrovi anglické ligy první porážku v sezoně a v tabulce na něj z třetího místa ztrácí sedm bodů.

Radost hráčů Chelsea
zdroj: ČTK/AP

"Na druhé United ztrácíme pět bodů a myslím, že jsme oba Manchestery dostali pod tlak. Byl to pro nás strašně důležitý zápas a potřebovali jsme ho vyhrát. Kdybychom prohráli, za City už bychom zaostávali o třináct bodů, a to by bylo moc. Sedm vypadá jinak než třináct. Uvidíme, co s nimi udělá první porážka v soutěži," uvedl Čech na svém webu.

"Byl to pro hráče skvělé vítězství," řekl trenér Villas-Boas. "Brzký gól na 0:1 vytvořil složitou situaci, protože to dalo Manchesteru City větší motivaci. Ale ukázali jsme svou sílu, hráli jsme dobře, obzvláště ve druhé půli," prohlásil šťastný kouč.

Výhra zvedla týmu sebevědomí. "Sedm bodů v této lize není nic, ještě se odehraje hodně zápasů a my v zisk titulu věříme. Ale abychom toho dosáhli, musíme podávat stále dobré výkony. O vlohách tohoto týmu není pochyb." dodal.

Vyloučení Gaela Clichyho
zdroj: ČTK/AP

Důležitá výhra se však nerodila lehce, domácí tým totiž už v druhé minutě prohrával. Čecha překonal Balotelli, jenž chytrou kličkou nedal českému brankáři šanci. "Udělal to dobře. Já se ho snažil skluzem vyhnat do strany, byl tam ještě Ivanovič, ale ani jeden z nás na něj nedosáhl. Člověk v takové situaci musí být trochu opatrný, protože hrozí penalta i červená karta," řekl Čech.

Velmi těžce nesl první ligovou porážku trenér City Roberto Mancini. Neodpustil si ani kritiku sudího Marka Clatenburga. Nejvíc mu vadilo, že za stavu 1:0 ve 14. minutě neodpískal penaltu na Davida Silvu. "Bylo to vidět i mimo stadion," podotkl italský kouč. "Považuju to za klíčový moment zápasu, rozhodčí od něj byl tři metry a nepískl to," řekl.

Chelsea tak do půle stačila vyrovnat, navíc pak po vyloučení Clichyho hrála přesilovku. "Když hned ve druhé minutě prohráváte, je to nejhorší možný začátek. Důležitý byl hlavně gól na 1:1. Dali jsme ho v době, kdy soupeř hrál poměrně dobře a hodně držel míč," prohlásil Čech.

Rozhodující gól dala Chelsea až v závěru, kdy soupeř bránil nerozhodný stav. "Hráli v deseti, a kdyby to udrželi, dál by to mezi námi bylo na deset bodů. Proto víc bránili, drželi míč a bylo těžké se tam dostat. Nakonec rozhodla ruka ve vápně a penalta. Jsme za to rádi, protože šlo o vyrovnaný zápas s minimem střel na bránu. Vždyť na mě šly kromě gólu jen dvě a Hart taky neměl tolik zákroků," doplnil Čech, jenž tak dovedl svůj tým za poslední týden k třetí důležité výhře.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články