Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vaclík za Blažka? Chystá se velká brankářská výměna

Praha – Schyluje se k velké výměně brankářů. Z Viktorie Žižkov, posledního týmu ligové tabulky, by do kádru vedoucí Sparty mohl přijít Tomáš Vaclík. Opačným směrem má naopak putovat Jaromír Blažek, píše dnešní deník Sport.

Ilustrační foto

"Jméno Tomáše Vaclíka v našich úvahách padlo," přiznal personální ředitel fotbalové Sparty Jakub Otava s tím, že k oficiálním jednáním však zatím mezi kluby nedošlo.

Dlouholetá opora v brance letenského klubu spolu s obráncem Tomášem Řepkou nyní řeší svou budoucnost, ve Spartě zřejmě skončí. "O Jaromíra Blažka a Tomáše Řepku jsme měli zájem už v září," řekl Sportu majitel Viktorie Žižkov Luděk Vinš. Existují dva možné scénáře. Oba hráči odejdou na jaře ze Sparty na hostování do jiného klubu, nebo s nimi klub ukončí smlouvu a vyplatí jim odškodné. "V tom případě však budou Blažek s Řepkou volní hráči a jako takové je nemáme šanci na Žižkov dostat," upozornil sportovní ředitel Viktorie Jiří Rýva.

Ani Blažek ani Vaclík o oficiálním jednání mezi kluby neví. "Žádnou nabídku od Žižkova jsem nedostal," uvedl Blažek pro deník Sport. "Nevím, co je na tom pravdy, ale už jen fakt, že se o tom mluví, mě strašně těší. Kdyby ten zájem ze Sparty opravdu byl, šel bych do toho, protože Sparta je tady v Česku prostě nejvíc," uvedl Vaclík.

Jedničku juniorských reprezentací však obletují i další zájemci. V létě jeho přestup do nizozemského De Graafschapu zmařila lékařská prohlídka. Minulý týden dvaadvacetiletý brankář podstoupil operaci a jeho banální srdeční vada by už měla být odstraněna, což by se také mimo jiné hodilo Spartě v případě brankářova dalšího přestupu.

Žižkov chce vyřešit Vaclíkův odchod co nejrychleji, aby měl čas zareagovat. "Tento týden se musí rozhodnout," uvedl Vinš. Gólmanův agent Zdeněk Nehoda se zdráhá situaci komentovat. "O Tomášově přestupu do Sparty nebo jinam vám nemůžu nic říct, vařili bychom z vody. Zkuste mi zavolat za tři dny," vzkázal Nehoda.

Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články