Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hřebík chce k Haškovi nové asistenty. Jílka a Novotného

Praha – Ještě před tím, než ve fotbalové Spartě ve funkci generálního sportovního manažera skončil Jozef Chovanec a s ním celý realizační tým, bylo jasno. Na jeho post nastoupí dosavadní trenér reprezentační devatenáctky Jaroslav Hřebík. A s sebou si přivede (staro)nové tváře. Podle serveru Sport.cz by jimi měly být Václav Jílek a Jiří Novotný. Na trenérské lavičce áčka pak zůstane Martin Hašek.

Fotbalisté Sparty
zdroj: ISIFA

"Je prostor pro zabudování změn v týmu. V létě bude Euro, evropské poháry, tam pro koncepční změny tolik času nebude," vysvětloval v týdnu v České televizi místopředseda představenstva Lukáš Přibyl, proč Sparta sáhla k výrazným změnám. Podle něj by z původního realizačního týmu měla zůstat přibližně polovina. Mezi nimi třeba Martin Hašek, trenér áčka. Naopak dlouholetý kouč gólmanů Jan Stejskal a mnozí další asi skončí.

Hašek však dostane nové asistenty, jimiž by měli být Václav Jílek a Jiří Novotný. Jílek již s Hřebíkem spolupracoval u devatenáctky, teď byl však nově jmenován asistentem trenéra Sigmy Olomouc Petra Uličného. "Jeho odchod je velmi nepravděpodobný," řekl šéf Sigmy Josef Lébr serveru iSport.cz.

Vedle Jílka, jenž trénoval i olomouckou juniorku, se spekuluje ještě o sparťanské legendě Novotném. Ten vybojoval se Spartou čtrnáct mistrovských titulů a v současnosti hraje středočeskou 1. A třídu za Všenory. Sparta nejspíš bude s vytipovanými kandidáty jednat příští týden, kdy by o realizačním kádru mělo být jasněji.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články