Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hrdina Ďuriš: Životní gól teprve přijde

Praha – Slovenský útočník Michal Ďuriš vystřelil plzeňským fotbalistům v úterý večer v Lize mistrů cennou remízu 2:2 s věhlasným AC Milán, svůj vyrovnávací gól ze třetí minuty nastavení však za životní zatím nepovažuje. Ve smazání dvoubrankového manka věřil do poslední chvíle a vydřenou remízu označil za spravedlivou. Viktoria si ji prý za sympatické výkony ve skupině zasloužila. "Je to taková odměna za celou cestu Ligou mistrů. V každém zápase jsme se snažili hrát fotbal, ať to byla Barcelona nebo Borisov. Myslím, že jsme nezklamali a předvedli dobrý fotbal," řekl Ďuriš.

Michal Ďuriš (vlevo) se raduje z gólu
zdroj: ČTK

Třiadvacetiletý slovenský útočník se dostal do hry v polovině druhé půle, kdy Plzeň prohrávala 0:2. V samém závěru však český šampion nečekaně srovnal. Nejprve v 89. minutě snížil David Bystroň a ve třetí minutě nastavení pak přišla velká Ďurišova chvíle. Zpracoval si oblouček od Mariána Čišovského a přesnou střelou mezi nohy milánského brankáře rozjásal vyprodaný Eden.

"Já jsem pořád věřil, že vyrovnáme. Už předtím jsme tam měli trmu vrmu, kdy to mohlo skončit gólem nebo penaltou. Je to super, bod je skvělý," zářil Ďuriš. "Jestli to byl životní gól? Doufám, že ne, že takové ještě přijdou. Ale jsem za ten gól velmi rád," usmíval se.



Potěšilo ho, že se Plzeň nevzdala ani poté, co v úvodu druhé půle dvakrát v rychlém sledu inkasovala. "Jsem rád, že jsme se oklepali a nesložili zbraně. Bojovali jsme dál a myslím, že ten bod je pro nás zasloužený," mínil Ďuriš.

Vystoupení Plzně v Lize mistrů hodnotil pozitivně a těšilo ho, že si Viktoria sama uhrála třetí místo, které zajišťuje postup do Evropské ligy. "Uhráli jsme pět bodů a to možná na začátku skoro nikdo nečekal. Získali jsme zkušenosti k nezaplacení. Liga mistrů se nehraje každý den, někdo z nás si ji už možná nezahraje vůbec. Snažili jsme se si to užít a odehrát dobrý fotbal," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články