Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Wolfsburg přišel s "výjimečnou" nabídkou za Jiráčka

Plzeň – Vedení fotbalové Plzně obdrželo od německého Wolfsburgu lukrativní nabídku na přestup záložníka Petra Jiráčka, který se na podzim blýskl svými výkony v Lize mistrů a reprezentaci pomohl k postupu na evropský šampionát. Majitel Viktorie Tomáš Paclík řekl, že Západočeši nabídku zvažují, ale zatím nerozhodli, jak s ní naloží. Podle Paclíka bude velmi důležitý i názor samotného Jiráčka, o nějž velmi stojí kouč Wolfsburgu Felix Magath.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"O zájmu Wolfsburgu už víme, jejich nabídka je výjimečná. Záleží i na hráči, jak se rozhodne. My bychom jej radši měli v našem týmu i na jaře, protože peníze nejsou všechno," uvedl Paclík.

Sám Jiráček prý nečeká, že by kolem jeho možného přestupu mohlo být jasno v nejbližších dnech. "Jsem rád, že je konec sezony a můžu si odpočinout. To jediné je teď na pořadu dne. Vše další ukážou až příští týdny," uvedl Jiráček.

V zákulisí se spekuluje o tom, že by Plzeň za pětadvacetiletého záložníka mohla inkasovat sumu pohybující se kolem 120 milionů korun. Úřadující český mistr ale zatím nenaznačil, jaký další postup při jednáních se zájemci o Jiráčkovy služby, mezi kterými je prý také slavný Juventus Turín, zvolí.

Jiráček nedohrál úterní souboj Ligy mistrů proti AC Milán, už ve 28. minutě musel střídat kvůli výronu v kotníku. Kolem rodáka ze Sokolova ale bude v zimním přestupním termínu zřejmě rušno. Do bundesligového Wolfsburgu má údajně namířeno také Jiráčkův spoluhráč z Plzně a reprezentace Václav Pilař. Ten je v Plzni na ročním hostování z Hradce Králové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články