Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slovácko porazilo v posledním podzimním kole Mladou Boleslav

Uherské Hradiště - Fotbalisté Slovácka v porazili v posledním duelu podzimní části první ligy Mladou Boleslav. Boleslav se v případě výhry mohla dostat na třetí místo před mistrovskou Plzeň. Na dobře hrající Slovácko mdlí středočeši ale nestačili a prohráli Volešákovým gólem ze čtvrté minuty 1:0.

Fotbalisté Slovácka se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Němec Zdeněk

Domácí Slovácko mělo po celý zápas výraznou převahu a připravilo si mnoho dobrých šancí ke vstřelení branky. Boleslav od horšího výsledku zachránil jen výborný brankář Miller. Slovácko i tak dokázalo ukončit sérii tří porážek před vlastními diváky.

První brankovou příležitost ale měli hosté, už ve 2. minutě trefil Procházka z trestného kopu z 21 metrů brankovou konstrukci. Skóre se ale změnilo až chvíli poté na druhé straně. Valenta nacentroval z pravé strany na hlavu Volešáka, jenž střelou k tyči poslal Slovácko do vedení. "Ani pořádně nevím, jak se gólová situace seběhla. Víťa Valenta rozehrál trestný kop, našel mě v trestném území a já se štěstím trefil míč na zadní tyč," popsal Volešák svůj gól.

Je nám líto, video expirovalo.
1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav

Aktivní Slovácko vytrvale útočilo. Brankář Miller postupně zlikvidoval vyložené šance Ondřejky, Trousila a Volešáka. Převahu Slovácka v prvním poločase dokumentoval i poměr střel na branku 9:1. Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Hru Slovácka režírovala aktivní středová řada, která dostávala soupeře pod tlak.

Slovácko - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Němec Zdeněk

Jedinou boleslavskou šanci na vyrovnání měl po zaváhání obránce Trousila nejlepší boleslavský střelec Chramosta, ale nestačil po sólovém útoku přehodit brankáře Filipka. Velké možnosti ke skórování zahodili také na druhé straně Došek, Volešák a Ondřejka. Ve všech případech si ale poradil boleslavský brankář Miller. Ani v závěru Slovácko neupustilo od aktivní hry a nedalo soupeři naději na případné vyrovnání.

Jaroslav Soukup (Slovácko): "Abychom byli klidnější, musíme šance proměňovat, jinak budeme nervózní vždycky až do konce. Jsem ale spokojený s tím, jak naši hráči k utkání přistoupili. Odmakali v tempu celý zápas. Přáli jsme si dát Mladé Boleslavi mikulášskou nadílku, což se nám podařilo. Vážím si i toho, že na loučení s podzimem přišlo hodně diváků. Mladá Boleslav potvrdila v posledních zápasech výkonnostní vzestup, a tak je naše dnešní vítězství hodně cenné."

Miroslav Koubek: (Mladá Boleslav): "Nebyli jsme v nejlepším rozpoložení. Nejsem spokojený. My jsme naopak hráli nepřesně, chyběl nám útočný důraz. Všechno naše počínání bylo bez kvality, málo účinné a nedůrazné. Slovácko vyhrálo zaslouženě."

1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 1:0 (1:0) Branka: 5. Volešák. Rozhodčí: Hrubeš - Marek, Hájek. ŽK: Ondřejka, Reinberk - Johana, Kalina, Rolko. Diváci: 4055.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články