Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň s Pilařem v sestavě rozstřílela Bohemians

Plzeň – Fotbalisté Plzeňské Viktorie porazili v posledním zápase před zimní přestávkou Bohemians 4:1. V sestavě Plzně se objevil i Václav Pilař, který minulý týden neodcestoval k zápasu, poté co podepsal smlouvu s Wolfsburgem. Plzeňští již od čtvrté minuty prohrávali, ale ještě do poločasu stačili góly Horvátha, Rajtorala a Pilaře vývoj utkání otočit.

Václav Pilař proti Bohemians
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

Plzeň, která v úterý střetne v zápase Ligy mistrů s AC Milán, se v neúplné tabulce posunula na třetí místo. Bohemians, kterým se v posledních kolech příliš nedaří, prozatím zůstávají na jedenácté příčce.

Plzeň vstoupila do zápasu velmi laxně a než se nadála, už prohrávala. Již ve čtvrté minutě využil nedorozumění mezi stoperem Bystroněm a gólmanem Čechem klokan Nešpor a střelou do opuštěné branky otevřel skóre. Pražané tak hned zkraje utkání prolomili svou střeleckou nemohoucnost a ukončili své 352 minut trvající čekání na gól.

Bohemians dokázali porazit Plzeň v posledních dvou vzájemných utkáních. Tentokrát však nedokázali tlaku hráčů Viktorie dlouho vzdorovat. I když kdyby proti ráně explzeňského Borka nepředvedl výborný zákrok Čech, měli by Západočeši už velké problémy.

Radující se hráči Plzně
zdroj: ČT24

Postupně začali přicházet i možnosti Plzně. Navrátilec do sestavy Pilař s reprezentačním parťákem Jiráčkem, který odehrál 100. ligový zápas, ještě ve velkých šancích neuspěli. Síť rozvlnil až ve 24. minutě z penalty Horváth, který potrestal faul Jindřiška na Rajtorala. Dvě minuty na to se Rajtoral opřel do nahrávky Koláře a povedeným volejem poslal Viktorii do vedení. Bohemians pak čtyři minuty před poločasem nedokázali zastavit Pilaře v jeho typickém průniku z levé strany a rychlonohý záložník pravačkou přesně trefil vzdálenější kout branky.

Bohemians se po přestávce namísto snahy o vyrovnání jen bránili. Pasivivní hrou si koledovali o další inkasované branky, ale nedůslední domácí do finále své akce do úspěšného zakončení nedotáhli. Šest minut před koncem se nakonec přeci jen prosadil střídající záložník Darida. Brankář Sňozík inkasoval v posledních čtyřech utkáních už třináct gólů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články