Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Podle Poláků jsou Češi nejslabším soupeřem

Varšava - Poláci věří, že na fotbalovém mistrovství Evropy, které příští rok společně s Ukrajinou pořádají, postoupí ze skupiny. Dnešní los jim do ní přidělil tým České republiky, Řecka a Ruska. Čechy přitom Poláci vnímají jako nejslabší soupeře, Rusy naopak jako nejsilnější.

Trenéři Polska, Řecka, Ruska a Česka
zdroj: ČTK/AP

"Vypadá to, že nejtěžšími soupeři v boji o postup ze skupiny budou Rusové a Řekové," uvedl trenér polských fotbalistů Franciszek Smuda. "Někdy bývá ale lepší hrát s těžšími soupeři. Nemůžeme podléhat euforii," dodal. Vše bude podle něj záležet na prvním utkání s Řeckem. "Dobrý začátek nám může velmi pomoct," podotkl.

"Jestli nepostoupíme, jsme nuly," řekl bývalý brankář polské fotbalové reprezentace Jerzy Dudek. "Většina polských fanoušků o takové skupině snila," poznamenal někdejší reprezentační trenér Jerzy Engel. "Největší hvězdy českého týmu už ukončily reprezentační kariéry. Díky tomu s Českem můžeme bez problémů hrát na vítězství," míní v komentáři portál Gazeta.pl. Česká reprezentace se do finále mistrovství Evropy dostala jen přes baráž, připomněl portál Onet.pl. "Jen brankář Petr Čech a útočník Milan Baroš zápas nevyhrají, zvláště pak, když Tomáš Rosický bude během Eura určitě zase zraněný. Budeme mít podporu fanoušků. To a odhodlání by nám mělo stačit," dodává server.

Také bývalý polský reprezentant Wojciech Kowalewski s Českem příliš nepočítá. "Věřím, že postoupí Polsko s Ruskem. Klíčový bude zahajovací zápas s Řeckem. Musíme ho vyhrát. O síle Ruska napovídá, jak dobře si vedlo v kvalifikaci. Jsou lepší než my, ale myslím, že doma máme proti nim dobrou šanci," řekl.

"Žádné soupeře není radno podceňovat," pokoušel se krotit optimismus šéf polského fotbalového svazu Grzegorz Lato. "Chtěl jsem Čechy a to se podařilo. S losem můžeme být spokojeni. Skupina je vyrovnaná, všichni máme stejné šance," dodal.

Řecký kouč: Los je dvojsečný

Spokojený s losem je také řecký trenér Fernando Santos. "Teoreticky je to dobrý los, ale musíme to potvrdit na hřišti. Los je dvojsečný, protože proti silnějším soupeřům se hráči více koncentrují," upozornil. Připomněl zajímavou souvislost se šampionátem v Portugalsku, na kterém Řekové porazili české fotbalisty a slavili historický titul. "Dobrým znamením je vzpomínka na rok 2004, kdy jsme také začínali s domácím týmem a končili ve skupině s Ruskem," dodal Santos.

Řecký reprezentant Nikos Liberopulos přijal los s optimismem. "Je to velmi pozitivní los, ale na druhou stranu se může změnit v hodně těžký. Nesmíme nic podcenit. Nejsilnějším týmem skupiny je Rusko, které má skvělé hráče. Přesto věřím, že spolu s ním postoupíme my," uvedl.

"Skupina se mi líbí, je vyrovnaná. Jestli je lehká, to se ukáže, až jestli z ní postoupíme. Polsko může mít mírnou výhodu díky tomu, že hraje doma," podotkl trenér Ruska Dick Advocaat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články