Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kováč do Sparty? Letenští zvažují dalšího stopera

Praha – Mezi vytipovanými zimními posilami pražské Sparty figuruje i jméno bývalého reprezentanta a nyní kmenového hráče švýcarské Basileje Radoslava Kováče. Jeho příchod dává smysl. Ve Švýcarsku je Kováč nespokojený, na hřiště se dostane jen málokdy a Sparta po odchodech Tomáše Řepky a Ericha Brabce bude potřebovat zalepit díru v obraně. Prostředí českého fotbalu navíc dobře zná a za letenský klub odehrál 46 zápasů.

Radoslav Kováč
zdroj: ISIFA/LN

"Ano, Kováčovo jméno při projednávání zimních posil na Spartě padlo. Ale nic víc," řekl deníku Sport zdroj obeznámený se situací. "Vše je zatím jen ve stádiu úvah, ke konkrétním jednáním zatím nedošlo." Vše se ale může změnit. Už příští týden vyráží Kováčův agent Viktor Kolář za šéfem basilejského klubu, aby s ním projednal hráčovu budoucnost.

Fotbalista s třiceti starty za reprezentaci přišel do Basileje v létě a ze začátku šlo vše dobře. Nastupoval v základní sestavě a klub si pochvaloval. "Upřímně, tohle jsem nečekal ani ve snu. Jsem v Basileji pár dnů a připadám si, jako bych tu byl už pár roků," uvedl hráč v létě. Situace se změnila po nešťastném vstupu do sezony. Obrana vyráběla spoustu chyb a tým inkasoval zbytečné góly – konkrétně jedenáct v šesti utkáních. Za viníka byl označen český stoper, který se posadil na lavičku náhradníků a už se z ní nezvedl.

Změna nepřišla ani s novým trenérem. Pod Heiko Vogelem se Basileji opět začalo dařit, klub vede švýcarskou ligu a proti Manchesteru United bude v přímém souboji usilovat o postup do jarní části Ligy mistrů. Vogel tak nemá příliš důvodů sestavu měnit, a i kdyby ano, Kováč není jeho první volbou. Proti Lausanne sáhl trenér k výměně Dragoviče za třiadvacetiletého Gensérika Kusungu. "Chtěli jsme vsadit na rychlost," vysvětluje výběr stopera.

Kováč za reprezentaci
zdroj: ISIFA/LN

I přesto není Kováčův odchod z Basileje zatím na pořadu dne. "Radek není zrovna typ, který by měnil kluby každého půl roku," vysvětluje agent Kolář. Ani ve Spartě nejsou pevně o této variantě přesvědčeni. Hodně bude záležet na názoru Jaroslava Hřebíka, který v zimě nejspíš vystřídá Jozefa Chovance na postu sportovního manažera. Hřebík s Kováčem ve Spartě spolupracoval dva měsíce na začátku roku 2005, pak Kováč přestoupil do Spartaku Moskva. A Hřebík ztráty pozitivního lídra kabiny hodně litoval.

Proti Kováčovi ovšem hovoří jeho perspektiva a náklady. Basilej by ho sotva uvolnila zadarmo a plat tohoto dvaatřicetiletého stopera by ve Spartě určitě patřil k nejvyšším. "Problémy mu Basilej ale dělat nebude," vyjádřil se Heiko Ostendorp, redaktor švýcarského deníku Blick. "V klubu jsou další dva relativně mladí stopeři, ti jako náhradníci stačí."

Zdroj
ČT sport, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články