Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Bayern prý nabízí čtvrt miliardy za Bonyho Wilfrieda

Arnhem - O útočníka Bonyho Wilfrieda, který nyní září v nizozemské lize v dresu Vitesse Arnhem, je ve fotbalové Evropě velký zájem. Podle informací deníku Sport je slavný Bayern Mnichov za Bonyho ochoten zaplatit v zimní přestupové pauze až 10 milionů eur, tedy zhruba čtvrt miliardy korun. Zástupci Vitesse ale dali jasně najevo, že útočník z Pobřeží slonoviny alespoň prozatím není na prodej. 

Bony Wilfried
zdroj: EPA

Bony Wilfried se stal poté, co v loňské zimní přestávce přestoupil ze Sparty do Arnhemu, miláčkem místních tribun a hlavní hvězdou týmu. V této sezóně vstřelil už 8 branek, tedy takřka polovinu všech gólů Vitesse.                     

Podle spekulací britských a německých médií je především v Německu o dvaadvacetiletého střelce živý zájem. Krom Bayeru se spekuluje i o Borussii Dortmund, Schalke či moskevské CSKA. Vitesse, které v loňské sezóně nizozemské ligy skončilo těsně nad sestupovými příčkami na 15. místě, ale dává jasně najevo, že Bony Wilfrieda prodat, alespoň nyní, nehodlá.

"Už v létě chtělo Bonyho několik klubů, ale neprodali jsme ho. A rozhodně ho neprodáme ani v zimě," řekl pro rádio Gelderland Ted van Leuwend, technický ředitel klubu.

Bony odešel loni z Letné za částku okolo 4 milionů eur, nyní je ale podle slov jeho agenta Dalibora Laciny útočníkova cena už více než dvojnásobná. Lacina prý nedávno jednal o Bonyho budoucnosti přímo s majitelem holandského klubu. "Řekl mi, že odchod Bonyho přichází v úvahu nejdříve za rok. Mají nějaký projekt, chtějí se dostat do pohárů a Bony je pro ně klíčový hráč, který dělá rozdíl mezi nimi a ostatními týmy. Proto jsou připraveni mu výrazně vylepšit smlouvu," řekl Lacina deníku Sport.

Zdroj
deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články