Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Dukla remizovala s Teplicemi, Liberec porazil Slovácko

Praha - Fotbalisté Dukly Praha a Teplic se ve 14. kole první ligy rozešli bez branek. Oba celky po většinu zápasu precizně bránily, a tak duel, ve kterém proti sobě nastoupili trenér Teplic Petr Rada a jeho syn v brance Dukly Filip, neměl vítěze. Liberci se podařilo otočit utkání proti domácímu Slovácku, když vítěznž gól dával až v nastavení Rabušic.

Liberec - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Výsledek znamená pro Duklu už čtvrtou bezbrankovou remízu v sezoně a čtvrtou bodovou ztrátu z posledních pěti utkání. Teplice remizovaly potřetí v ročníku a udržely před Duklou dvoubodový náskok.

Dukla přivítala Teplice místo rekonstruované Julisky na Strahově a s přesunem jako kdyby přišla o své domácí střelecké kouzlo. Zatímco na Julisce dala po postupu do ligy v průměru 2,5 gólu na zápas, na Strahově se trápí. Po prohře 1:3 s Jabloncem dnes nedokázala Teplicím dát ani gól. A to i přesto, že měla převahu a dvě nadějné situace při závarech před brankou.

Na teplické straně se nedařilo kanonýru Mahmutovičovi a už po hodině hry odstoupil. Na hrot se posunul Kerič, který sice předvedl jeden povedený průnik, ale nebezpečnější byla nadále Dukla. Poslední šanci pohnout se skóre měl Lietava, ale jeho dorážku do odkryté branky znovu nepustil jeden z teplických obránců.

Dukla Praha - FK Teplice 0:0Rozhodčí: Mikel - Chytil, Handlíř. Bez ŽK. Diváci: 1432.

Sestavy:
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Podrazký (88. Svatonský), Gedeon, Hanousek - Berger (68. Malý), Lietava, Markovič. Trenér: Kozel.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Smejkal, Rosa - Siva, Ljevakovič - Kerič (90. Čajič), Vachoušek, Stožický - Mahmutovič (59. Vůch). Trenér: Rada.

Liberec urval vítězství až v nastavení

Dva góly útočníka Michaela Rabušice vynesly fotbalistům Slovanu Liberec vítězství 2:1 na stadionu Slovácka. O své výhře hosté rozhodli v nastaveném čase druhé půle a v tabulce ztrácejí na vedoucí Spartu tři body. Slovácko neporazilo Liberec ani podvanácté za sebou.

Taktovky se ujal od úvodních minut Slovan, který zatlačil domácí tým do obrany. Ovšem liberecký tlak se projevoval hlavně ve statistice držení míče, pozorně bránící Slovácko hostům příliš šancí na zakončení nedávalo. Domácí hráči kontrovali v průběhu úvodní desetiminutovky dvakrát rychlým brejkem, ale taktéž bez úspěchu.

Slovan se snažil kombinovat, ale dlouho se mu nedařilo dostat se do zakončení přes aktivně napadající hráče Slovácka. To si slabší chvilku vybralo v 35. minutě, kdy po kombinaci Liberce nechalo prostor Váchovi, jehož kolmice prošla přes několik hráčů a našla nabíhajícího Gebre Selassieho. Ten ale šancí pohrdl a poslal míč jen do Filipkovy náruče. Krátce nato ale hosté vystupňovali tlak a přece jen vyrovnali. Gebre Selassie odcentroval do pokutového území a Rabušic snadno dopravil míč do sítě. 

Když už vypršela i 90. minuta, přišel o míč v pokutovém území Reinberk a Šuralův centr v pádu usměrnil do domácí branky Rabušic. Na jeho branku už Slovácko zareagovat nestihlo a Slovan tak slavil cenné vítězství.

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 1:2 (1:1)Branky: 19. Pavelka - 39. a 90.+1 Rabušic. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Pelikán. ŽK: Kordula (Slovácko). Diváci: 4526.

Sestavy:
Slovácko: Filipko - Reinberk, Košút, Trousil, Mezlík - Fujerik (46. Volešák), Daníček, Kordula, Valenta (90. Poliaček), Pavelka - Ondřejka (84. Čtvrtníček). Trenér: Soukup.

Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Karišik (50. Kelič), Fleišman - Vácha, Štajner, Janů, Breznaník (69. Bosančič) - Rabušic, Šural. Trenér: Šilhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články