Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Šmicer jde k Peltovi vysvětlovat oslavy fotbalistů

Praha - Divoké oslavy reprezentantů během návratů z Černé Hory budou mít další dohru. Počínání fotbalistů, kteří cestou roztrhali jednotné obleky a na letišti v Podgorici skandovali urážlivý popěvek o reprezentačním kritikovi Radku Drulákovi, bude muset manažer národního týmu Vladimír Šmicer vysvětlit na pondělním zasedání výkonného výboru FAČR.

Vladimír Šmicer
zdroj: ČT4

Přílišná euforie fotbalistů po vítězném zápasu a postupu na fotbalové Euro se proměnila do demolice svazových obleků a sprosté nadávky na kritika Druláka. "Chování reprezentantů bylo neomluvitelné," tvrdí čerstvě zvolený předseda FAČR Miroslav Pelta v rozhovoru pro TV Nova. Ten měl původně pro skandál celkem pochopení a mluvil o amnestii pro vyvádějící fotbalisty, nicméně posléze své stanovisko přehodnotil.

"Zklamal mne především přístup manažera Šmicera," označil Pelta svého hlavního viníka ostudy. "Proto ho pozvu na pondělní zasedání výkonného výboru, kde budeme chtít slyšet vysvětlení. Nechci tady avizovat nějaké personální změny, ale pokud bude většina kolegů pro…," naznačil Pelta vratkou pozici reprezentačního manažera.

Nešťastnou oslavu vítězství zkritizoval i někdejší reprezentant, v současnosti majitel Dynama České Budějovice a člen výkonného výboru FAČR Karel Poborský. "Je to velká škoda. Kluci si tím hodně degradovali výkon a tu – v uvozovkách – slávu, kterou si úspěšným koncem kvalifikace a baráži vydobyli," řekl pro isport.cz.

"Bylo to způsobené velkou euforií a radostí, že jsme i těm, kteří nám nevěřili, dokázali, že jsme to zvládli," vysvětlil počínání fotbalistů liberecký bek Theodor Gebre Selassie. "Souhlasím, že pokřik nebyl nejšťastnější. Je to týmový sport, takže jsme v tom jako tým," dodal.

Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články