Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Navzdory pověsti chce Pelta vrátit fotbalu důvěru a příznivý obraz

Praha – Že úloha nového předsedy Fotbalové asociace ČR vylepšit mediální obraz dosud nejpopulárnějšího sportu v zemi nebude snadná, Miroslav Pelta nepochyboval ani před čtvrteční volbou. Na pošramocenou minulost nového šéfa českého fotbalu upozorňují deníky, sám Pelta to však považuje za přehnaný postoj, který zastiňuje jeho úspěšné manažerské kroky. Naopak se prý bude snažit nečestným fotbalovým aktivitám zamezit.

Miroslav Pelta
zdroj: ČT24

"Když jsem se dneska ráno podíval do některých médií, tak se mi to samozřejmě nečte dobře. Z některých těch médií nemám úplně dobrý pocit, protože si myslím, že až tak kontroverzní člověk nejsem. Myslím, že za mnou je hodně práce a hodně věcí, které by se měly vyzdvihnout. Budu chtít, aby se důvěra veřejnosti i důvěra hnutí zvýšila," řekl Pelta v mimořádném vysílání Studia fotbal ČT.

Před Miroslavem Peltou je ale také řada jiných problémů, které český fotbal musí vyřešit. "Jedna z mých priorit je zklidnit vášně a to hnutí stmelit, protože máme dneska desítky žalob vůči svazu, různé soudy, atd. - Bohemka, Olomouc - těch afér, místo aby ubývalo, tak přibývají," řekl předseda FA ČR.

Zvolení už dříve označil za odměnu, kterou od fotbalu dostal za dvacet let svého působení na všech úrovních. Počínaje regionálními funkcemi přes působení v roli manažera reprezentace. A protože problematiku uvnitř národního celku dobře zná, hodlá udělat pořádek i v národním týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Plány nového šéfa FA ČR
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články