Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalisté se představí v Řecku, další protivníky neznají

Praha - Vedení české fotbalové reprezentace čeká po postupu z baráže přes Černou Horu na červnový evropský šampionát skládání zápasového programu na příští rok. Jisté je, že se národní tým ve středu 29. února představí v přípravném duelu v Řecku, o dalších soupeřích před startem Eura zatím ještě není rozhodnuto. V úvahu připadají Maďarsko, Norsko, Slovensko a možná i Francie.

Ilustrační foto

V prvním reprezentačním termínu v novém roce na konci února prověří formu českého týmu evropští šampioni z roku 2004 Řekové. "Podle posledních informací chtějí Řekové hrát na Krétě, kde otevřeli nový stadion," řekl novinářům mluvčí fotbalové asociace Jaroslav Kolář.

Další dva termíny pro zápasy národních týmů následují až těsně před začátkem mistrovství a reprezentanti zatím jména soupeřů neznají. Zájem projevili Slováci a Maďaři, kteří by ale chtěli hrát stejně jako Češi doma. V rámci reciprocity by se mohl národní celek utkat s Norskem, s nímž v srpnu v přípravě v Oslu prohrál 0:3.

Manažer reprezentace Vladimír Šmicer by uvítal, pokud by se podařilo dohodnout s někým ze silnějších soupeřů, kteří nebudou ve stejné skupině jako Češi. "Máme výhodnou polohu, takže by se některé týmy mohly na cestě do Polska a na Ukrajinu zastavit u nás. Kdyby to bylo možné, chtěli bychom atraktivního soupeře v Praze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články