Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hamburk nechá Jarolíma odejít už v zimě a zadarmo

Berlín - Bundesligový Hamburk umožní českému záložníkovi Davidu Jarolímovi odejít v zimním přestupním období do jiného klubu. Po schůzce s bývalým kapitánem týmu, který však nyní plní už jen roli náhradníka, to oznámil sportovní šéf fotbalistů HSV Frank Arnesen. I když Jarolímovi na severu Německa vyprší smlouva až v létě, nebude za něj klub prý v zimě žádat žádné odstupné. V budoucnu s ním navíc počítá jako s trenérem mládeže.

David Jarolím
zdroj: Hamburk SV

"Pro Davida je to v současnosti těžké. Pro mužstvo toho ale udělal hodně a jako profesionál je příkladem pro všechny," ocenil Arnesen dlouholetý přínos dvaatřicetiletého slávistického odchovance. Jarolím za Hamburk nastupuje už od roku 2003 a je tak nyní služebně nejstarším hráčem v kádru. "David chce hrát fotbal. Pokud bude chtít v zimě pryč, pustíme ho zadarmo. A až za rok nebo za dva skončí s fotbalem, vrátí se jako trenér mládeže," dodal dánský manažer podle deníku Hamburger Morgenpost.

"Je skvělé, že jsme nalezli takové řešení," přivítal vstřícnost klubu Jarolím. "Bylo vždycky mým přáním, abych mohl po kariéře dál pracovat pro HSV. Jsem ale naprosto zdravý a předtím bych chtěl ještě chvíli hrát fotbal," dodal.

Podle serveru deníku Die Welt má bývalý český reprezentant trenérskou klauzuli ve smlouvě. Původně měla začít platit od příštího léta po vypršení stávajícího kontraktu, nově ale vstoupí v platnost až od roku 2014. Zda odejde již v zimě, se Jarolím ještě nerozhodl. "Raději bych přestoupil v létě. Pokud však všechno vyjde, uvidíme, co bude v zimě možné," uvedl.

Vedle Hamburku hrál rodák z Čáslavi v Německu za Bayern Mnichov a Norimberk. Už loni se spekulovalo o zájmu konkurenčních Brém. Pokud v zimě změní dres, zůstane v jarní části sezony v prvním týmu HSV z Čechů už jen gólman Jaroslav Drobný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články