Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sudí Adam si za chybně nařízenou penaltu tři duely nezapíská

Praha - Komise rozhodčích Fotbalové asociace České republiky dnes zastavila sudímu Jiřímu Adamovi činnost na tři zápasy za chybu v nedělním utkání 13. ligového kola mezi Teplicemi a Slováckem. Pětatřicetiletý arbitr nesprávně nařídil proti hostům penaltu, ze které domácí v nastaveném čase vstřelili vítěznou branku na 2:1. První pokutový kop proti Severočechům za hru rukou odpískal Adam správně.

Fotbal
zdroj: Isifa

"Druhá penalta nebyla. Rozhodčí Adam chyboval, proto má pozastavenou delegaci na tři utkání," konstatovala šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková.

Adam chybně posoudil souboj ve vápně mezi teplickým Tomášem Vondráškem a Lukášem Kubáněm ze Slovácka jako faul a udělil hostujícímu hráči druhou žlutou kartu, která znamenala vyloučení. Vondrášek svému pádu přidal a bude se zodpovídat disciplinární komisi.

První penaltu za ruku jednoho z teplických hráčů ve zdi, z níž v 87. minutě vyrovnal hostující Ladislav Volešák na 1:1, nařídil Adam podle komise správně. "Zachránil ho druhý záběr, který jsme měli k dispozici. I když to tak z prvního pohledu nevypadalo, byla to jednoznačná penalta. Teplický hráč si nic nechránil," prohlásila Damková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články