Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Slavia má díky výhře nad Boleslaví nakročeno k titulu

Mladá Boleslav - Fotbalisté Slavie vedou kolo před koncem ligu. Pražané dnes zvítězili na hřišti Mladé Boleslavi 2:0 a vzhledem k domácí prohře dosavadního lídra Sparty s Ostravou se výrazně přiblížili k zisku mistrovského titulu. Slavii k titulu stačí v posledním kole i remíza na domácím trávníku s Jabloncem, dnes ukončila pět zápasů trvající mladoboleslavskou domácí neporazitelnost.

Slavia porazila Boleslav
zdroj: fotbal.sport.cz

Před vyprodaným hledištěm začali hosté i bez zraněných Jandy, třihavky, Ivany, Dřížďala, Kalivody a potrestaného Marka Jarolíma aktivně, ale i domácí mysleli více na ofenzivu. Přesnější ale byli hosté a již v osmé minutě se dostali do vedení. Brankář Vaniak založil rychlou akci výhozem na Šventa, ten prodloužil na Belaida, který se do sestavy vrátil poprvé od derby se Spartou, a po jeho centru kanonýr Toleski v pádu nedal hlavou Millerovi šanci.

Slavii rychlý gól uklidnil, hrála s přehledem a její pětičlenná záloha dominovala středu hřiště. Hodně míčů šlo přes Šmicra a nápady hýřil Belaid. Právě on ve 23. minutě pasem vybídl ke zvýšení náskoku volného Šenkeříka, ale tomu střela vůbec nesedla. Vzápětí měli šanci domácí, poté co si u postranní čáry narazili míč Poláček s Kalinou, ale centr skončil v rukou Vaniaka.

Útoky hostů ale byly nebezpečnější, nicméně se střelou Šenkeříka si Miller bezpečně poradil. Domácím se nedařil hlavně přechod do útoku. Až v závěru poločasu přišla akce po ose Hrdlička - Poláček, ale druhý jmenovaný ji zakončil nepřesným centrem.

Krátce po změně stran se k první střele dostal i domácí kanonýr Rajnoch, ale pálil nepřesně. Hosty pak jako kdyby svázaly oslavy slávistického kotle, který se dozvěděl o druhém gólu v síti rivala Sparty. Domácí převzali iniciativu, ale navrch měli jen ve středu hřiště a do vážnější příležitosti je dobře bránící Slavia nepouštěla.

Naopak v 62. minutě po průniku po levé straně našel Švento přízemním centrem u vzdálenější tyče zcela volného Belaida, pro kterého nebyl problém dopravit míč do sítě. Slávisté se poté ještě více zatáhli do obrany a čekali na rychlé brejky. Čtvrt hodiny před koncem si při jednom z nich Švento s Bellaidem spolupráci zopakovali, ale tentokrát Miller zachránil.

Chvíli nato se ocitl míč ve slávistické síti, ale rozhodčí k nevoli Středočechů i diváků odpískal údajný ofsajd, nicméně míč k brankáři Slavie poslal jako malou domů Krajčík. Hostující fanoušci si pak oddychli ještě v 82. minutě, kdy Kalina trefil jen boční síť.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články