Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Spartě se po prohře s Baníkem titul vzdaluje

Praha - Fotbalisté Sparty Praha se zřejmě nedočkají obhajoby mistrovského titulu. V předposledním ligovém kole totiž doma prohráli s Ostravou 1:2 a přepustili vedoucí místo v tabulce Slavii Praha, která má nyní dvoubodový náskok. Sparta navíc v posledním kole jede do Liberce a Slavia končí doma s Jabloncem. Ostrava si výhrou přiblížila třetí místo a účast v Poháru UEFA. Hostující kapitán Lukeš byl v nastaveném čase vyloučen.

Sparta - Baník
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Dlouho to bylo na Spartě spíše nervózní představení, v kterém si všichni aktéři dávali velký pozor, aby nechybovali. I proto téměř vyprodaný stadion spíše sledoval, co se děje v hledišti.

Na trávníku se míč pohyboval především ve středu hřiště a první ohrožení branky přinesly až trestné kopy po pětadvaceti minutách. Při prvním pálil Matušovič ze šestnáctky těsně nad, při druhém Sivok prodloužil hlavou míč pouze mimo.

Dramatičtější okamžiky se začaly dít až v poslední čtvrthodině prvního poločasu. Jako první se vřítil do šance ve 32. minutě Kulič, který se uvolnil po kombinaci se Slepičkou, ale jeho pokus obstřelit Vaška skončil půl metru vedle.

I další nebezpečné akce utkání patřily domácím a při obou byl v hlavní roli útočník Slepička. Nejprve se uvolnil před šestnáctkou a z otočky protáhnul brankáře Vaška, o chvíli později se mu povedlo uvolnit uvnitř trestného území, ale pálil vedle.

Ostrava do té doby hrála zezadu, snažila se především zhuštěním prostoru před vlastním pokutovým územím otupit sparťanskou kombinaci a dopředu se vydávala jen opatrnými nákopy na Svěrkoše. Jenže ve 38. minutě hosté překonali ofsajdovou past, Otepka se dostal za obranu a chytře prostřelil Grigara.

Nálada na Letné byla o poločase pochmurná a po brance Svěrkoše ze 47. minuty už byli slyšet jen hostující fanoušci. Spartu až druhá branka postavila paradoxně na nohy a přinutila k mohutné ofenzivě, kterou načal v 54. minutě tvrdou ranou Kulič, Vašek ji vyrážel na roh.

V 56. minutě si ale hosté zápas zkomplikovali, když Bystroň uvnitř šestnáctky fauloval Kadlece, přestože už domácí hráč neměl míč ve své moci. A Horváth z nařízené penalty snížil na 1:2.

Najednou se obraz naprosto změnil: Sparta šturmovala a hosté už vyráželi jen k brejkům do letenské rozhozené obrany. Domácí s přispěním většiny diváků v hledišti dali do zbytku utkání všechny síly, ale vyrovnat se jim již nepodařilo. Šance k tomu ale měli: v 79. minutě se střídající Kladrubský z deseti metrů netrefil mezi tyče a tvrdá rána Holendy skončila podobně. Sparta už nyní nemá mistrovskou hru ve své moci, naopak její soupeř si z Letné možná odvezl účast v pohárech.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články