Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec v poháru udolal Brno a má jistý Pohár UEFA

Liberec - Trenér Ladislav Škorpil se může radovat z toho, že se už potřetí podívá s Libercem do pohárového finále. Ale v dnešním zápase, kdy Slovan až v závěrečné čtvrthodině rozhodl o postupu, měl na lavičce obavy o úspěšný konec semifinálové série. "Byl to typický pohárový zápas a drama až do poslední vteřiny. Mám z toho ale radost, napotřetí jsem se s Libercem dočkal finále," řekl po utkání Škorpil, který Slovan dovedl k pohárovému triumfu už v roce 2000.

Liberečtí fotbalisté
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Přál bych to i panu Uličnému, aby se poprvé v životě do finále dostal, ale musím myslet víc na sebe," podotkl s úsměvem Škorpil, který ocenil i výkon Brna. "Na rozdíl od nás jejich hráči v neděli hráli zápas na Spartě, ale až v závěru na nich byla znát únava a menší výbušnost. Jinak měli velký podíl na kvalitě těch dvou zápasů, jejich síla je hlavně v tom, že málo ztrácejí míče, zatímco my děláme nevynucených chyb spoustu a plýtváme tak silami," dodal Škorpil.

Smutek pohltil brněnského kouče Petra Uličného. Jeho tým byl 12 minut od pohárového finále a tím i jistoty účasti v Poháru UEFA. Závěr ale Brňany mrzel. "Postoupil šťastnější tým," posteskl si Uličný.

Poukázal i na to, že asistent rozhodčího neprávem neuznal Bestovi gól na 2:0 kvůli údajnému ofsajdu. "Chodí mi esemesky, prý to byla regulérní branka. Je to kruté, smutné, ale fotbal je někdy takový a život jde dál. Musíme se pokusit postoupit z ligy," připomněl Uličný, že jeho tým ještě bojuje o třetí místo, z nějž také vede cesta do pohárů.

Liberečtí fotbalisté netajili, že v dnešní odvetě měli hodně namále. Jejich obavy ale pak vystřídala euforie. "Je fakt, že když jsme prohrávali, tak nám vůbec nebylo dobře. Takže teď jsme šťastní, že jsme tu jedinou šanci jak se dostat do pohárů využili a napravili tak nepovedenou první polovinu sezony. Finále poháru pro nás bylo takovým světlem na konci tunelu," podotkl Jan Nezmar, jehož vyrovnávací branka z 78. minuty prakticky rozhodla o libereckém postupu.

Jednatřicetiletý útočník si ji schoval na pravý čas, vždyť na jaře se v lize zatím trefil jen jednou. "Teď je hlavní, abychom zvládli i finále. Bude to velký zápas, nechceme se spokojit jen s finálovou účastí," vzkázal sparťanským soupeřům Nezmar.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články