Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Fotbalistům mají přinést štěstí nové dresy

Praha – Zbrusu nové dresy mají být šťastným talismanem pro českou fotbalovou reprezentaci v baráži o postup na mistrovství Evropy proti Černé Hoře. Hráči obléknou dresy v červené barvě, na jejichž designu se podíleli kouč Michal Bílek, reprezentační manažer Vladimír Šmicer a bývalý šéf českého fotbalu Ivan Hašek.

Dres české fotbalové reprezentace
zdroj: ČTK/Concept One

Jako první si nový dres vyzkoušel kapitán Tomáš Rosický. "Je pěkný, design se moc povedl. Líbí se mi, že se tvůrci koncentrovali i na detaily. Jsou to sice drobnosti, ale přispívají k dobrému pocitu z nošení dresu," uvedl Rosický v tiskové zprávě.

Dresy firmy Puma, na jejichž výrobě se začalo pracovat už loni v srpnu, vypadají jednoduše. Jsou celé červené s tenkým bílým lemem kolem krku, od levého ramene vede dolů krátký modrý pruh, na němž je vyobrazen bílý lvíček – základní část loga fotbalové asociace. Na hrudi je také šachovnice se světle a tmavě červenými plochami, na níž jsou vidět moravská a slezská orlice.

Fotbalisté zatím mají k dispozici pouze červenou variantu dresů, s nimiž vyrukují do pátečního domácího utkání s Černou Horou. Mohou si vybrat, jestli zvolí červené, či bílé trenýrky, štulpny jsou červené, modré a bílé. Nyní prý zvolí kompletně červenou variantu. Brankáři se budou rozhodovat mezi fialovo-šedou, šedo-zelenou a zeleno-šedou kombinací dresů. V odvetě Češi obléknou bílé dresy ze starší sady.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články