Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jarolím zůstane v Hamburku do zimy, pak se uvidí

Berlín - Český fotbalový záložník David Jarolím bude v zimní přestávce jednat s vedením bundesligového Hamburku o svém dalším působení v klubu, kde v současnosti plní roli náhradníka. Uvedl to v rozhovoru pro deník Hamburger Abendblatt. Už dříve připustil, že nynější sezona je pro něj v dresu HSV asi poslední, neboť mu v létě skončí smlouva a s jejím prodloužením příliš nepočítá.

David Jarolím
zdroj: Hamburk SV

Bývalý kapitán Hamburku řekl, že do zimní přestávky chce bez ohledu na svou současnou pozici tvrdě pracovat pro mužstvo. Pak prý bude o své situaci mluvit se sportovním manažerem Frankem Arnesenem. "On ví, že já vím, jak na tom jsem. Proto počkám. Celková situace klubu ani neumožňuje, abych ze sebe dělal něco důležitého," narážel dvaatřicetiletý někdejší reprezentant na nepovedený začátek bundesligového ročníku, po němž se ambiciózní tým ze severu Německa v tabulce aktuálně nachází na třetím místě od konce.

Hamburk = mladí hráči

"Ani ve své poslední sezoně nechci s HSV sestoupit. Takhle se tu nechci rozloučit. Kvůli tomu udělám do konce úplně všechno," uvedl služebně nejstarší hráč Hamburku, za který nastupuje od roku 2003 a v jehož dresu má na kontě 322 soutěžních zápasů.

V nynějším ročníku však absolvoval pouze tři kompletní zápasy. "V Hamburku se teď sází na mladé, to musím respektovat," je smířen s úlohou náhradníka v týmu, za který chytá jeho krajan Jaroslav Drobný. "V HSV jsem zažil tolik krásných chvil jako nikde jinde. Klub je pro mě na prvním místě. Proto si ani nyní nestěžuji. To by bylo nevděčné," dodal Jarolím.

Jarolím: Fotbal chci hrát dál

I pokud by v Hamburku zůstal i pro jarní část sezony, nepočítá moc s prodloužením končícího kontraktu. "V současnosti to vypadá, že v létě Hamburk opustím. Zdá se to být přáním obou stran," řekl nedávno.

Pověsit kopačky na hřebík se ale prý nechystá. "Cítím se příliš dobře na to, abych v létě skončil. Chci dál hrát fotbal," konstatoval slávistický odchovanec, který prý nyní sílu čerpá hlavně u rodiny. "Dva dny s nimi mi často dávají víc než týden tréninku," poznamenal po dvou dnech volna s manželkou a malou dcerkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články