Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vedení Grozného prý nechalo zmlátit soupeřova fotbalistu

Moskva - Kapitán rezervního týmu FC Krasnodar Spartak Gognijev se během pátečního utkání v Grozném stal v útrobách stadionu terčem tvrdého útoku. Podle prohlášení hráčské asociace třicetiletého fotbalistu ve chvíli, kdy po vyloučení odcházel ze hřiště, napadla skupinka mužů v policejních uniformách a začali ho bít obušky.

Fanoušci Těreku
zdroj: isifa/EPA autor: Kazbek Vakhayev

"K násilnému napadení došlo přímo před zraky dvou viceprezidentů Těreku, z nichž jeden je čečenským ministrem sportu. Gognijev utrpěl otřes mozku a má zlomená žebra a nos," citovala agentura Reuters prohlášení hráčské asociace, která po svazu požaduje pro Těrek tvrdý trest.

Vedení čečenského klubu, za který hraje český obránce Martin Jiránek, roli v incidentu odmítá. Naopak tvrdí, že Gognijev po vyloučení provokoval fanoušky. Proti tomu se útočník ohradil. "Ano, strčil jsem do rozhodčího a dostal červenou kartu. Přehnal jsem to, ale fanouškům ani funkcionářům Těreku jsem neřekl jediné špatné slovo," prohlásil Gognijev.

Ruské kluby nečelí obvinění z podivných praktik poprvé. Letos v březnu podal k UEFA a FIFA stížnost na Kubaň - městského rivala FC Krasnodar - útočník Nikola Nikezič, kterého se prý vedení snažilo přimět k ukončení smlouvy mučením a výhružkami. Svaz Kubaň potrestal pokutou 70 tisíc dolarů a dvěma funkcionářům zastavil do konce roku činnost. Klub poté Nikezičovi vyplatil odškodné téměř 300 tisíc dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články