Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Inter doufá, že mu úspěchy v LM pomůžou z domácí krize

Milán – V domácí lize fotbalisté Interu Milán živoří těsně nad sestupovou hranou, ale na nečekané strasti ze Serie A zatím nechávají úspěšně zapomenout v Lize mistrů. Po středeční vydřené výhře nad Lille mají vítězové soutěže z roku 2010 blízko k postupu do osmifinále a věří, že jim tento počin pomůže i k výraznému zlepšení na domácí scéně. Speciální pochvalu si od trenéra a spoluhráčů vysloužil útočník Diego Milito, autor vítězné branky.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Myslím, že v Lize mistrů máme trochu štěstí, které nám naopak chybí v Serii A. Ale chlapci se perou každý den, dřou na trénincích, aby se vrátili na místa, na kterých by měli být," řekl po středeční výhře 2:1 nad Lille kouč Interu Claudio Ranieri. "Neprožíváme lehkou sezonu, ale nevzdáváme se. Pod to se podepisuju," prohlásil Ranieri, který Inter převzal na konci září po odvolaném Gianu Pieru Gasperinim. "Nechybí nám vyrovnanost výkonů, ale vyrovnanost výsledků," poznamenal kapitán Javier Zanetti.

Ranieri si výhry nad francouzskými šampiony hodně považoval. Lille před cestou do Milána neprohrálo posledních 13 soutěžních zápasů na hřištích soupeřů, na Interu však tým českého obránce Davida Rozehnala narazil. Byť mu k bodovému zisku mnoho nechybělo. "Pro nás bylo důležité, že jsme ukázali velkou vůli," pochvaloval si Ranieri, jehož tým má po čtyřech kolech na kontě devět bodů, zatímco CSKA Moskva a Trabzonspor pět a Lille jen dva.

"Ale ještě se nevzdáváme. Když vyhrajeme poslední dva zápasy s CSKA a Trabzonsporem, postoupíme," řekl trenér Lille Rudi Garcia, podle nějž si mužstvo nezasloužilo prohrát poslední dva zápasy s Interem. Jeho hráči i Ranieri po triumfu nad Lille velebili především útočníka Milita, autora druhé středeční branky.

Argentinský forvard nejprve zahodil dvě velké šance a už se zdálo, že neukončí své čekání na první branku v letošním ročníku LM, ale v 65. minutě se po centru Zanettiho přece dočkal. "Jsem šťastný i za Diega. Je jako můj bratr a speciálně mu blahopřeju. Gól si zasloužil za to, jakou práci pro tým neustále odvádí," líčil Zanetti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články