Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rozhodčí zkazil celý zápas, shodli se hráči Plzně

Praha - Vyloučení obránce Mariána Čišovského a následná proměněná penalta Lionela Messiho byly podle plzeňských fotbalistů klíčovými okamžiky v dnešním utkání Ligy mistrů, v němž prohráli se slavnou Barcelonou 0:4. Plzeňské mrzelo, že po nadějném úvodu v 23. minutě šli do oslabení, v kterém už prý neměli proti obhájci vítězství šanci na úspěch.

Pavel Horváth po utkání s Barcelonou
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Trenér Pavel Vrba litoval i toho, že záložník Milan Petržela v 20. minutě za bezbrankového stavu neproměnil jasnou šanci při samostatném úniku. "Zápas ovlivnily dvě věci. Petržela nás mohl dostat do vedení, vzápětí přišla penalta a červená karta, to rozhodlo," uvedl Vrba pro Českou televizi.

Plzeň si podle něj první branku a vyloučení zavinila zbytečnou chybou při rozehrávce, po níž si Messi došel pro faul v pokutovém území. "V české lize nejsme na tak důrazný presink zvyklí. Barcelona nás potrestala. Bohužel, stalo se," řekl Vrba.



Kapitán Pavel Horváth cítil po verdiktech rozhodčího křivdu. "Rozhodčí ten zápas zkazil, byl na nás přísnější," prohlásil Horváth. Sám se ale nevymlouval na svojí ztrátu před prvním gólem. "Byla to chyba. Čekal jsem, že Marián Čišovský dá dlouhý balon dopředu, já tu přihrávku nečekal. Chtěl jsem si to pokrýt, ale soupeř mi míč vypíchl. Chyba, stalo se," řekl Horváth.

Radost hráčů Barcelony
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Po té penaltě jsme to už měli těžké," poznamenal Horváth. "V deseti hráčích jsme neměli šanci," přidal se útočník Marek Bakoš, který v 25. minutě musel kvůli taktickým důvodům střídat. Podle Horvátha však Plzeň měla jít sama do vedení. "Do dvacáté minuty jsme hráli velmi dobře, měli jsme vést a zakončit nějakou šanci gólem. Velká škoda, pak to byl jiný zápas. Kdybychom vedli, bylo by to mnohem zajímavější," uvedl Horváth.

Petržela si hodně vyčítal svoji neproměněnou tutovku z 20. minuty. "Honí se mi hlavou, jak jsem to mohl udělat lépe. Ale je pozdě, strašně mě to mrzí. Valdés zůstal v podřepu na nohách, nachystal si mě, kam potřeboval," řekl Petržela. Záložník Barcy Isaac Cuenca také mínil, že vyloučení zápas hodně ovlivnilo. "Nebyl to klíčový moment, ale hodně důležitý. Plzeň pak musela změnit svůj styl hry," řekl Cuenca.

Utkání FC Viktoria Plzeň - FC Barcelona
zdroj: ČTK

Na chybu rozhodčího si stěžoval i brankář Plzně Roman Pavlík. K vyloučení dle něj vůbec nemělo dojít. "Nevím, co na to říct. Myslím, že rozhodčí zkazil celý zápas. Říct, že mě to mrzí, je slabé slovo," prohlásil mezi novináři viditelně rozladěný Pavlík. K penaltě prý vůbec nemělo dojít. "Nemuselo k tomu dojít. Podle mého názoru byl na Pavla Horvátha jasný faul ve středu hřiště," uvedl plzeňský brankář.

Při penaltě Pavlík očekával, že Messi, který se nakonec blýskl hattrickem, pošle střelu na levou stranu. "Před penaltou jsem přemýšlel, kam to kopne. Bohužel to nevyšlo. On spíš kouká, co udělá gólman. Já jsem naznačil, že půjdu doleva, a on to kopl k mé pravé tyči," uvedl.

Důležité bude neprohrát s Borisovem

Plzeň je po čtvrtém kole základní skupiny na posledním místě tabulky a už vzhlíží k dalšímu duelu proti Borisovu, kde svede přímý boj o třetí místo. To zaručí pokračování v jarním play off Evropské ligy. Borisov je po dnešku díky remíze s AC Milán o bod před Plzní. "Neřekl bych, že v Borisově musíme vyhrát. Důležité bude tam neprohrát. V posledním utkání máme doma ještě AC Milán, Borisov v Barceloně těžko něco uhraje," uvedl plzeňský kouč Vrba. 

Trenér Barcelony Pep Guardiola ve svém 200. utkání na lavičce katalánského klubu mohl slavit přesvědčivý triumf, který jeho tým posunul do osmifinále soutěže. "V Lize mistrů nejsou lehké zápasy. Tohle byl ještě těžší zápas než ten první proti Plzni v Barceloně," uvedl Guardiola. "Jsem rád, že jsme i počtvrté v osmifinále, budeme chtít vyhrát také v Miláně, abychom byli první. Plzeň byla skvělá v úvodních minutách, byli nebezpeční. Gratuluju Valdésovi k rekordu," dodal trenér vítězů.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články