Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V nominaci fotbalistů na baráž nechybí Matějovský

Praha - V nominaci fotbalové reprezentace na listopadové zápasy baráže o postup na mistrovství Evropy s Černou Horou chybí z opor jen potrestaný Tomáš Hübschman. Trenér Michal Bílek na dva klíčové duely povolal jednadvacet hráčů včetně Marka Matějovského, jenž se minule omluvil kvůli zranění. Reprezentační manažer Vladimír Šmicer potvrdil, že vedení týmu přemlouvalo k návratu Jiřího Jarošíka s Tomášem Ujfalušim, ale oba tuto možnost odmítli.

Trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Vynucená absence Hübschmana, který byl vyloučen v utkání se Španělskem, je zatím jedinou potvrzenou ztrátou, ale velký otazník visí nad startem Milana Baroše kvůli zranění. "Milan se léčí v Praze, je v péči fyzioterapeuta Pavla Koláře a první trénink by mohl absolvovat případně až v pondělí," uvedl kouč Bílek na dnešní tiskové konferenci.

V defenzivě povolal osvědčená jména, nechybí ani Hubník, jenž ale může nastoupit až v odvetě v Podgorici. "Nepochyboval jsem, že budeme chtít, aby byl u týmu od první chvíle. Na rozdíl od Hübschmana, který hrát nemůže," připomněl Bílek třízápasový trest pro jednu z klíčových opor. Oproti předchozí nominaci vynechal záložníka Kamila Vacka z Chieva. "Zatím se adaptuje v Itálii, jednou hraje a jednou ne. Dal jsem tentokrát přednost Markovi Matějovskému," uvedl kouč na adresu sparťanského středopolaře, jehož reprezentační comeback v závěru kvalifikace zhatila bolavá třísla.

Ve hře je ale povolání dalších hráčů, především při Barošově případné absenci či vypadnutí defenzivního hráče. Potíže mají totiž také Hubník a Jan Rajnoch. "S oběma to nebude snad tak vážné, na pondělním srazu by se měli hlásit," uvedl trenér, který má připraveny pro jistotu tři náhradníky: Marka Suchého, Davida Rozehnala a Davida Bystroně.

"David Rozehnal se nikdy s reprezentací nerozloučil, i proto ho celý podzim sledujeme a stále máme ve svých plánech," řekl manažer Šmicer na adresu obránce Lille. Při lákání dalších bývalých spoluhráčů ale neuspěl. Někdejší opory, po jejichž návratu do reprezentace volali experti, mu daly košem. "Hrajeme zápasy, které jsou klíčové. Při problémech v defenzivě jsem se proto pokoušel obnovit kontakty s Jarošíkem i Ujfalušim, ovšem oba návrat odmítli," uvedl Šmicer.

Bílek prohlásil, že souhra v obraně může být klíčová. "Soupeř má především výborné hráče pro ofenzivu, i když to podle nastřílených branek v kvalifikaci nevypadá," upozornil trenér na přednosti Černé Hory. Už méně mu vadí, že se první zápas bude hrát v domácím prostředí. "Někdy to může být nevýhoda, ale podle mého jsme ve stejné pozici jako soupeř," řekl.

První zápas na Letné se bude hrát v pátek 11. listopadu. Na odvetu v Podgorici (15. listopadu) může vyrazit až 1 100 českých fanoušků. "Dostali jsme k dispozici celou tribunu, která má právě tolik míst. Vstupenky i zájezdy jsou již v prodeji," uvedl mluvčí národního týmu Jaroslav Kolář.

Nominace fotbalové reprezentace na baráž s Černou Horou

Brankáři: Petr Čech, Jaroslav Drobný, Jan Laštůvka

Obránci: Zdeněk Pospěch Jan Rajnoch, Tomáš Sivok, Theodor Gebre Selassie, Roman Hubník, Daniel Pudil, Michal Kadlec

Záložníci: Petr Jiráček, Tomáš Rosický, Daniel Kolář, Jaroslav Plašil, Marek Matějovský, Jan Rezek, Václav Pilař, Milan Petržela

Útočníci: Milan Baroš, David Lafata, Tomáš Pekhart

Je nám líto, video expirovalo.
Bílek oznámil nominaci na Černou Horu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články