Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Teplice chtějí prolomit v Jablonci střeleckou smůlu

Praha - Solidní hra a slabá produktivita provázely poslední zápasy teplických fotbalistů. Svěřenci Petra Rady chtějí střeleckou nemohoucnost prolomit v severočeském derby v Jablonci, které dnes uzavře 12. kolo první ligy. Vyhrát na půdě nejproduktivnějšího týmu soutěže však bude obtížné, neboť třetí tým tabulky neprohrál na Střelnici od loňského září. Zápas začne v 18:30, přímý přenos vysílá ČT4 a web sportživě.cz.

Jablonečtí fotbalisté
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Především letošní podzimní domácí zápasy dodávají Jablonci sebevědomí. V posledních pěti vystoupeních zde nastřílel domácí celek 21 branek a zejména střelecká potence Davida Lafata je pro soupeře hrozbou. Jablonečtí však vědí, že je čeká ambiciózní soupeř, kterého předchozí výsledky dostatečně varují.

"Těžký soupeř, kterému se vrací do sestavy důležití a klíčoví hráči," uvedl kouč František Komňacký, ovšem současně připomíná, že domácí prostředí jeho týmu svědčí. "Musíme se jen vyvarovat takových výpadků, jaký nás potkal v prvním poločase na Dukle," řekl trenér. Jeho svěřenci se mohou v případě výhry přiblížit vedoucí Spartě už na pět bodů.

Kouč Rada jablonecké prostředí ze svého někdejšího úspěšného působení dobře zná. "Chceme navázat na předchozí výkony, které byly herně dobré, ale chybělo tomu gólové zakončení," připomněl, proč jeho svěřenci ztráceli body v posledních čtyřech zápasech a především naposledy se Spartou. Soupeř prý budí respekt, zvlášť doma. "Ovšem my už potřebujeme získat zpět body, které jsme poztráceli v předchozích zápasech," vyhlásil Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články