Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Česká liga je o úroveň výš, tvrdí trenér Trnavy Hoftych

Trnava - Pavel Hoftych se ve světě neztratí. Po zázraku, který předvedl s pražskými Bohemians 1905, které se mu podařilo vytáhnout z druhé ligy až skoro na špici Gambrinus ligy, se tento energický trenér zhostil trénování slovenského Spartaku Trnava. A i zde se mu daří. Trnava pod Hoftychem úspěšně prošla třemi předkoly Evropské ligy a ve slovenské Corgoň lize válí na prvním místě. A jak se Hoftychovi v Trnavě líbí? "Všichni tu jsou trenéři," usmívá se trenér v rozhovoru pro deník Sport.

Pavel Hoftych
zdroj: ISIFA

Lebedí si, že každý den sežene čerstvé české noviny. Na stadion chodí tradičně pěšky, našel si pár restaurací, kde může nerušeně sledovat fotbalové přenosy, a to i svých oblíbených Bohemians. Hoftychovi se v Trnavě daří.

Do Spartaku Trnava vstoupil v době, kdy skončil slovenskou ligu na čtvrtém místě. Hned několik prvních zápasů vyhrál, a to například proti Levski Sofia nebo albánské KF Tirana. Přiznává sice, že Trnava nepředvádí nejpohlednější fotbal v soutěži, ale bojovnost a nasazení, které Hoftych zná z Bohemians dopomáhají k výborným výsledkům v lize. "Body vyválčíme chytrostí, zkušeností a správným způsobem hry proti danému soupeři. Svým hráčům říkám, že rozhodně nejsme nejfotbalovější tým v soutěži," konstatuje Hoftych.

Zápasy Trnavy v EL:

1. předkolo: Zeta Golubovci (Makedonie):
3:2 a 1:2

2. předkolo: KF Tirana (Albánie):
0:0 a 3:1

3. předkolo: Levski Sofia (Bulharsko):
1:2 a 3:1

4. předkolo: Lokomotiv Moskva (Rusko):
0:2 a 1:1

Hoftychovi se podařilo zvítězit i v Dunajské Stredě, městě na jihu Slovenska, kde proti týmu složených i z horkokrevných Maďarů málo kdo uspěje. "Maďaři na mě křičeli: Hoftychu, táhni do Prahy! I pořadatelé mluvili maďarsky. Prohrály tam nejlepší celky Corgoň ligy, přesto naše strategie zvítězila," tvrdí Hoftych.

"Česká liga je na vyšší úrovni"

"Slovenská liga má do české ligy daleko," tvrdí Pavel Hoftych. "Díval jsem se například na utkání Nitra – Bánská Bystrica. Na stadionu, na kterém se za roky nic moc nezměnilo, bylo asi tisíc lidí. Byl to celkem slušný fotbal, skončilo to 2:2. Pak jsem si pustil utkání Slovácko – Plzeň. Krásný stadion, skvělá kulisa. Přišlo mi to, jako když srovnáváme českou ligu s Premiér League. Atmosféra má úplně jiný šmrnc a česká liga je určitě na vyšší úrovni," hodnotí trenér rozdíly v ligách.

A jak hodnotí Hoftych ligovou sezonu Bohemky? "Medy (Medýnský) si vede s celým realizačním týmem dobře. Pokračují v tom, co jsme dělali loni. Nezastírám, že bojovný a agresivní fotbal Bohemky se mi líbí. Viděl jsem zápas s Libercem, který pak Jirka Štajner zbytečně vyhrotil svými výroky. Nebyly tam žádné brutální zákroky. První, kdo měl dostat červenou kartu, byl on. Brečel na špatném hrobě," uzavírá trenér Trnavy.

Zdroj
Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články