Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Piták potvrdil, že zná na Strahově každý drn

Praha - Zatímco většina fotbalistů jezdí k zápasům na stadionu Evžena Rošického s odporem, jablonecký záložník Karel Piták má k nepopulárnímu Strahovu kladný vztah. V dresu Slavie tam za čtyři a půl roku vstřelil podstatnou část ze svých 46 ligových branek a před dnešním duelem s Duklou, která naproti svazovému sídlu našla útočiště v době instalace vyhřívání na Julisce, věřil, že přidá další. Přání se mu splnilo, v závěru pečetil výhru svého týmu 3:1.

"Klukům jsem před zápasem ze srandy říkal, ať to hrají přese mne, že jsem tady čtyři a půl roku hrál a znám tu každý drn," řekl novinářům s úsměvem Piták. Na Strahově se mohl cítit skoro jako doma, na tamním stadionu totiž zažil časy, kdy tam měla dočasný azyl Slavia. "Na to působení jsem si vzpomněl, pár ligových gólů jsem tady dal. Jsem rád, že jsem přidal další," pochvaloval si.

S Baumitem se mohl po zápase radovat z výhry a posunu na druhé místo, ovšem zpočátku to na jablonecký večer nevypadalo. Dukla po půli vedla 1:0 a hosté mohli být rádi, že neprohrávali vyšším rozdílem. O přestávce si hráči mezi sebou vyříkali nepřesvědčivý výkon a do druhé půle vlétli ve velkém stylu. "Ještě než přišel trenér o poločase do kabiny, jsme si to řekli sami. Museli jsme dost zvýšit hlas a jsem rád, že to prospělo. Pak se to úplně otočilo. Poté, co jsme vyrovnali, jsem už byli jednoznačně lepší," pochvaloval si Piták.

Komňacký: Mluvíme spíše o druhém, třetím místě

Liboval si, že Jablonečtí konečně dokázali zabrat na hřišti soupeře. V tabulce se díky tomu vrátili na druhé místo a na Spartu před její pondělní dohrávkou v Teplicích ztrácejí pět bodů. "Uvidíme, jak se povede Spartě, jestli bude ztrácet. Kdyby ztratila, bylo by to zajímavé. Nahoru se tlačí Liberec, Plzeň, liga by byla zajímavá. My se chceme prát o to druhé, třetí místo a kdyby to bylo výš, budeme jedině rádi," dodal.

I trenéra Františka Komňackého těšilo, že Severočeši konečně přesvědčivě vyhráli venku. "Když chcete hrát nahoře, nestačí vyhrávat pouze doma. Musíte vozit body i zvenku," podotkl. Zkušený kouč ale o boji o titul nepřemýšlí. "To by bylo něco navíc. Už před sezonou jsem tvrdil, že dvě mužstva jsou trošku odskočená, a to Plzeň a Sparta. A pak jsme tam my ostatní s Boleslaví, Libercem, Teplicemi. Proto mluvíme spíše o tom druhém, třetím místě," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články