Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Horváth: Messi nepatří na tuto planetu

Barcelona - Viktorie Plzeň ve včerejším zápase Ligy mistrů podlehla hvězdné Barceloně 2:0. Po skončení utkání měli ale hráči Plzně pro svého soupeře jen slova obdivu. "Jsem rád, že jsem měl tu čest zahrát si proti takovým hráčům," řekl kapitán Viktorie Pavel Horváth

Messi proti Čechovi
zdroj: ČTK/AP

Pro plzeňské hráče byl výsledek 2:0 ještě milosrdným, jelikož za celý zápas nevystřelili na branku. Naproti tomu jejich soupeř hrající v exhibičním tempu neproměnil řadu šancí. Především nejlepší fotbalista světa Argentinec Messi očividně toužil vsítit svůj jubilejní čtyřicátý gól v této soutěži. Nepovedlo se a proti Plzni ho tak zastoupili Andrés Iniesta a David Villa.

Přesto pěli hráči Viktorie na Lionela Messiho jen a jen chválu. "Musel jsem se tomu až smát, protože je až neskutečné, co předvádí. Nepatří na tuto planetu," prohlásil kapitán Plzně Horváth. Messi se v zápase předvedl především několika individuálními průniky napříč pokutovým územím Viktorie a k tomu dvakrát nastřelil brankovou konstrukci.

Hráči Plzně po utkání s Barcelonou přiznávali, že věděli, že nyní není ve fotbalovém světě těžšího soupeře, ale realita na hřišti prý ještě předčila jejich očekávání. "Když jsem třeba Messiho viděl teď naživo, tak je v jeho podání ještě všechno mnohem rychlejší, než to vypadá v televizi. To samé Xavi s Iniestou nebo David Villa. Dopředu víte, co udělají a stejně je ubránit nedokážete, protože všechny věci udělají strašně dobře a rychle," líčil Horváth

S porážkou poměrně smířený trenér Plzně Vrba jen lakonicky poznamenal: "Messi, Iniesta a Xavi loni obsadili první tři místa v anketě o nejlepšího hráče světa a letos to dopadne zase stejně. Barcelona je ve výhodě, protože má všechny tři k dispozici. Takže je jasné, jak je pro každého těžké takové síle a kvalitě čelit," uvedl Vrba. "Když tihle tři nehrají proti mému týmu, tak je také obdivuju. Ve středu jsem to musel brát trochu jinak."

Nad Messiho není

I přesto, že v zápase nevstřelila branku, nejvíce obdivu vzbudila u plzeňských hráčů největší hvězda soupeře, Lionel Messi. Není divu, Argentinec byl po celou dobu aktivní a mnohokrát ukázal, co umí, když prošel sám přes několik bránících plzeňských hráčů s míčem doslova přilepeným na kopačkách.

Radost hráčů Barcelony
zdroj: ČT24

"On prostě neřeší, jak dostat míč pod kontrolu, má ho tam automaticky a tím má víc času na přemýšlení, jak akci zakončí. Vyčkává do poslední chvíle, spekuluje a má hodně variant na výběr," popisoval brankář Viktorie Čech.

"Je to tréninkem, ten kluk je odmala s míčem a dělá jen fotbalové věci. Kondici pak může dohánět v pozdějším věku. To je ten největší rozdíl mezi hráči Barcelony a zbytkem Evropy," dodává Horváth.

Zápas s Barcelonou na jejím domovském stánku Camp Nou byl bezesporu pro všechny hráče Viktorie životním zážitkem. Není divu, že se tak mezi plzeňskými po utkání strhl boj o to, kdo získá na památku dres některé z hvězd jejich katalánského soupeře. Největší zájem byl vcelku logicky o trikot Lionela Messiho, na který se těšil především záložník Václav Pilař.

Předběhl ho ale jeho kolega z reprezentačního výběru trenéra Bílka Milan Petržela, který se s Messim dohodl na výměně dresu již s předstihem. "Já se s Messim dohodl během poločasové přestávky, když jsme šli tunelem ze hřiště. Slovo dodržel a dres mi opravdu dal," vyprávěl s úsměvem Petržela, zatímco Pilař, trochu posmutnělý, odjížděl úplně s prázdnou.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Davida Limberského a Milana Petržely
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články