Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Olomouc, Teplice a Jablonec jdou do čtvrtfinále

Praha - Fotbalisté Jablonce, Olomouce a Teplic dnes postoupili do čtvrtfinále Ondrášovka Cupu a připojili se k Ostravě, která si účast mezi osmi nejlepšími celky domácí pohárové soutěže zajistila už v úterý. Nejvíce práce měl Jablonec, který v jediném souboji dvou prvoligových mužstev přešel přes Duklu Praha jen díky většímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře. Vedoucí tým ligové soutěže pražská Sparta se v druholigovém Znojmě představila teprve v úvodním osmifinále a do odvety si veze pohodlný náskok 4:1 i díky dvěma trefám Ladislava Krejčího.

Autor druhého gólu Jablonce Karel Piták se raduje s Markem Jarolímem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Sparta chtěla napravit sobotní ligovou porážku 0:3 s Libercem, na hřišti osmého týmu druhé nejvyšší soutěže proto nasadila takřka nejsilnější možnou sestavu. O výhře rozhodla už během první čtvrthodiny. Nejprve ve čtvrté minutě Sionko, který ve Znojmě strávil vojenskou službu, našel přesným centrem mladíka Krejčího a ten hlavičkou otevřel skóre. V šestnácté minutě pak Matějovský posunul do běhu Grajciarovi a letenský záložník umístil míč přesnou přízemní střelou k tyči.

Do posledního místa zaplněný stadion poté hodně spílal rozhodčímu Mikelovi, že nevyloučil hostujícího Brabce, který způsobil vysokou nohou krvavé zranění Hříbkovi. Znojmo to nabudilo a krátce po příchodu ze šaten snížil Hnaníček. Poté se dostal na trávník i bývalý sparťan v domácím dresu Pacanda, ale v závěru hosté prokázali větší zkušenosti a po gólech Krejčího a Kadlece už před domácí odvetou zřejmě rozhodli o postupu.

Jablonec v jediném duelu týmů z první ligy dorazil na Julisku, kde ještě nezačala instalace vyhřívaného trávníku, s náskokem 1:0 a hned v úvodu odvety se výrazně přiblížil postupu. V sedmé minutě otevřel skóre hlavou po přímém kopu stoper Zábojník a v 19. minutě na něj navázal Piták. Dukla v tu chvíli potřebovala vstřelit nejméně čtyři branky a nakonec se jí to málem povedlo. Šiml výstavní střelou snížil, v 63. minutě vyrovnal Šmíd a drama z utkání pak udělal Svatonský. Postupový gól ale nováček nejvyšší soutěže už dát nestihl. Dukla se s Jabloncem utká i v sobotu v lize na Strahově.

Olomouc v klidu přešla přes druholigové Sezimovo Ústí a může se ve čtvrtfinále těšit na Ostravu. Po úvodní výhře 4:1 venku dnes Sigma vítězně zvládla i domácí odvetu, byť nastoupila v hodně pozměněné sestavě s mnoha náhradníky. Premiérovým gólem v dresu Sigmy se o to po půlhodině hry postaral Američan Stefan Jerome, který doklepl míč do prázdné branky po střele Vavříka. Poté se na hřišti dlouho nic nedělo, až v 78. minutě dvakrát odmítl vyrovnání hostující Vukadinovič.

Poklidnou cestu za postupem měly také Teplice. Doma přitom Karvinou porazily pouze 1:0, ale v odvetě se už naplno projevil rozdíl v kvalitě obou soupeřů. Jasno bylo už po úvodní čtvrthodině, během níž se trefili Vachoušek a stoper Lukáš. Druholigový domácí výběr sice povedenou ranou z dálky snížil, ale poslední slovo měl hostující Jindráček.

Výsledky 4. kola Ondrášovka Cupu:

Dukla Praha - Baumit Jablonec 3:2 (1:2)

Branky: 36. Šiml, 63. Šmíd, 79. Svatonský - 7. Zábojník, 19. Piták. Rozhodčí: Býma - Pelikán, Peřina. Diváci: 250. První zápas: 0:1, postoupil Jablonec.

Znojmo - Sparta Praha 1:4 (0:2)

Branky: 54. Hnaníček -4. a84. Krejčí, 16. Grajciar, 86. Kadlec. Rozhodčí: Mikel - Nádvorník, Dobrovolný. Diváci: 4195.

Karviná - FK Teplice 1:3 (0:2)

Branky: 71. Jursa - 7. Vachoušek, 15. Lukáš, 74. Jindráček. Rozhodčí: Nenadál - Jiřík, Pilný. První zápas: 0:1, postoupily Teplice.

Sigma Olomouc - Sezimovo Ústí 1:0 (1:0)

Branka: 29. Jerome. Rozhodčí: Ochotnický - Mencl, Košec. Diváci: 485. První zápas: 4:1, postoupila Olomouc.

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články