Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zapalač z Viktorie Žižkov dopoval a je mimo tým

Praha - Fotbalista Viktorie Žižkov Petr Zapalač svému domovskému klubu oznámil, že měl pozitivní dopingový test. Žižkov o tom dnes informoval na svých internetových stránkách. Test podstoupil Zapalač po utkání 7. kola Gambrinus ligy s Teplicemi.

Ilustrační foto

Dopingový hříšník přitom proti Teplicím nakonec ani nehrál, seděl jen na lavičce náhradníků. "Zapalač byl klubem postaven do rozhodnutí antidopingové komise mimo tým," stojí v prohlášení Viktorie. Ta podle klubu zatím žádnou oficiální informaci od antidopingové komise nebo Fotbalová asociace ČR (FAČR) neobdržela. Šéf Antidopingového výboru Jan Chlumský ale uvedl, že hráč neprošel testem na clenbuterol, za což mu hrozí dvouletý zákaz startů.

Zapalač začínal v Baníku Ostrava, první ligu si poprvé zakopal v roce 2005. Koncem minulého roku pak hostoval ve Znojmě, odkud v lednu 2011 přešel na Žižkov. Za áčko si naposledy zahrál 1. října proti Bohemians 1905.

Zapalačovým případem se bude zabývat disciplinární komise FAČR. "Disciplinárka pravděpodobně zastaví hráči činnost a pozve si ho na další zasedání, kde by měl vysvětlit, jak se to stalo," řekl mluvčí FAČR Jaroslav Kolář.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová liga řeší doping

Stimulant clenbuterol v minulosti odhalily testy například během loňské Tour de France u španělského cyklisty Alberta Contadora, který závod potřetí vyhrál. Stejnou látku mělo v těle také 109 fotbalistů na letošním mistrovství světa do 17 let v Mexiku. Pozitivní nález údajně vždy způsobilo kontaminované maso.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články