Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rooneyho penalty zajistily Manchesteru výhru v Rumunsku

Praha - Fotbalisté obou manchesterských klubů si připsali první výhry v letošní Lize mistrů, oba týmy o ně ale musely bojovat do poslední minuty. Manchester City v dramatickém duelu 3. kola otočil skóre domácího utkání s Villarrealem na 2:1 ve třetí minutě nastaveného času, Manchester United vyhrál po dvou penaltách Rooneyho 2:0 na hřišti rumunského Otetulu Galati i přesto, že ztratil vyloučeného Vidiče. Bayern Mnichov ztratil první body za remízu 1:1 v Neapoli. Z českých fotbalistů se do hry dostal pouze Ondřej Čelůstka, jehož Tranbzonspor utrpěl debakl 0:3 na hřišti CSKA Moskva.

Utkání Otelul Galati - Manchester United
zdroj: Ap

Favorizovaný Bayern přitom začal v Neapoli podle plánu: už ve druhé minutě vstřelil Kroos vedoucí gól a hru měl bavorský klub ve své moci. Ale ve 39. minutě přihrávku na Hamšíka přecenil Badstuber a míč srazil do vlastní sítě. Gólman Neuer tak inkasoval v soutěžním utkání po dlouhých 1147 minutách, což je nová rekordní série Bayernu bez obdrženého gólu. Německý tým měl navrch i po pauze, jenže kanonýr Gómez neproměnil penaltu.

Podobný průběh mělo utkání mezi Manchesterem City a Villarrealem s tím rozdílem. Španělský klub se dostal v duelu vedeném českým rozhodčím Královcem rychle do vedení, ale inkasoval ještě před poločasem, kdy centr směřující na Džeka srazil do vlastní branky Marchena. Domácí dělali pro otočení výsledku všechno možné a nakonec se trenéru Mancinimu podařilo střídání: Agüero si ve třetí minutě nastaveného času naběhl na přihrávku Zabalety a rozjásal fanoušky vedoucího klubu anglické ligy.

Utkání Manchester City - Villarreal
zdroj: AP

Manchester United se rozjížděl na trávníku Otetulu Galati jen pozvolna, ale nedlouho po pauze se trefil z penalty Rooney a hosté zamířili k první výhře v Lize mistrů. Cestu k vítězství týmu ještě zkomplikoval šlapákem kapitán Vidíč, který musel krátce po vedoucím gólu předčasně pod sprchy. Nejhorší okamžiky utkání ale Manchester zvládl a krátce po vyloučení domácího Perendiji přišla v závěru druhá penalta a druhý přesný zásah Rooneyho.

Real Madrid pokračoval ve vítězném tažení ze španělské ligy i proti Lyonu a nechal znát, že jde o jeho nejméně příjemného soupeře na mezinárodní scéně. Už v prvním poločase svůj bývalý klub dostal do kolen po Ronaldem prodlouženém centru Karim Benzema, po pauze se trefili Khedira s Özilem a po necelé hodině nebylo o co hrát. Čtvrtý gól přidal po rohu Kaká a ideální orientaci Sergio Ramos.

Utkání Real Madrid - Olympique Lyon
zdroj: AP

Ani dalšímu francouzskému klubu Lille nebylo přáno: Inter Milán hrající 100. zápas v soutěži sice nebyl lepší, ale už ve 21. minutě ho uklidnil gól Pazziniho, jenž poslal volejem do sítě centr Zarateho. Domácí, v jejichž sestavě chyběl český stoper David Rozehnal, se snažili vyrovnat, ale hosté vsadili na tradiční kvalitní defenzivu a ta nakonec slavila úspěch. Lille prohrálo soutěžní zápas po dvou měsících.



Další český fotbalista Radoslav Kováč se také do sestavy Basileje nedostal. Švýcarský klub v duelu proti Benfice nepotvrdil roli týmu, který umí potrápit favority. Už ve 20. minutě se dostal v šestnáctce k úspěšnému zakončení Bruno César a určil osud utkání. V druhém poločase měl sice Streller velkou šanci na vyrovnání, ale místo toho přišel patnáct minut před koncem trestný kop Cardóza a ten zvýšil na 2:0. Ani vyloučení hostujícího Emersona na výsledku už nemohlo nic změnit.

Utkání Neapol - Bayern Mnichov
zdroj: AP

CSKA bez zraněného Tomáše Necida nastoupil proti Trabzonsporu hodně aktivně, ale prosadil se až po půlhodině v době, kdy se hosté pomalu začali zvedat a předvádět své rychlé kombinace přes střed hřiště. Faulovaný Vágner Love ve 29. minutě stačil na hranici šestnáctky patičkou uvolnit mezi stopery nabíhajícího Doumbiu a ten dostal domácí celek do vedení.

Hosté se po pauze ještě zlepšili a snažili se průběh zápasu zvrátit. Držení míče i střelecké pokusy převážily na jejich stranu, ale definitivní potvrzení domácí výhry přinesl v 76. minutě gól střídajícího Cauny, který zužitkoval z voleje centra Vágnera Lovea z pravé strany. Další trefa Doumbii už byla důsledkem riskantní hry hostů.

Je nám líto, video expirovalo.
Real Madrid - Olympique Lyon
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články