Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Feninův stav se lepší, spoluhráčům poslal SMS

Berlín – Stav českého fotbalisty Martina Fenina, který od soboty leží v nemocnici kvůli krevní sraženině na mozku, se mírně zlepšil. Čtyřiadvacetiletý útočník je při plném vědomí a svým spoluhráčům z druholigové Energie Chotěbuz dokonce poslal blahopřejnou SMS k víkendovému vítězství nad FSV Frankfurt. Příčiny nebezpečného krvácení jsou stále neznámé, operace ale prý nebude nutná.

"Jeho stav se naštěstí stabilizoval. Jak to teď vypadá, nebude mít žádné trvalé následky. Jeho rodiče jsou u něj," řekl deníku Bild trenér Chotěbuzi Claus-Dieter Wollitz, který je s bývalým hráčem Teplic v kontaktu a dnes ho navštívil v nemocnici. Chvíli si spolu popovídali a kouč vyjádřil Feninovi podporu. "Čekáme na oficiální stanovisko, jak se k celé záležitosti postaví klub. To by se mělo stát v nejbližších dnech," uvedl Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

Příčiny nebezpečného krvácení jsou stále neznámé, operace ale prý nebude nutná. Fenin je nadále při plném vědomí, v příštích dnech ještě nejspíš zůstane v nemocnici.

Blahopřání od hospitalizovaného spoluhráče fotbalisty Energie potěšilo. "Prvotní šok byl velký. Jsme rádi, že se mu tak rychle vede lépe," prohlásil kapitán týmu Marc-André Kruska. Jediný střelec nedělního zápasu proti Frankfurtu Rok Kronaveter pak svůj gól věnoval právě Feninovi.

Ten přestoupil do aktuálně osmého týmu druhé německé ligy na konci srpna z Eintrachtu Frankfurtu, s nímž letos sestoupil z bundesligy. V něm působil od ledna 2008, ale na konci angažmá přestal pravidelně nastupovat. Fenin má na kontě 16 startů a tři góly za českou reprezentaci, v poslední době ho ale trenér národního týmu Michal Bílek přestal povolávat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články