Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Manchester United po remíze s Liverpoolem přišel o první místo

Liverpool – Fotbalisté Manchesteru United remizovali ve šlágru anglické ligy v Liverpoolu 1:1 a po druhé bodové ztrátě v sezoně museli přepustit první místo v tabulce městskému rivalovi Manchesteru City. Ten si po jasné domácí výhře 4:1 nad Aston Villou vypracoval dvoubodový náskok na úřadujícího mistra. Kontakt s manchesterským duem udržela také Chelsea po výhře 3:1 nad Evertonem.

Manchester United
zdroj: ISIFA/EPA autor: Stephen Morrison

Po prvním poločase bez větších příležitostí poslal Liverpool do vedení v 68. minutě uzdravený kapitán Steven Gerrard. Jednatřicetiletému záložníkovi, který nastoupil v základní sestavě poprvé od březnového zranění a následné operace třísel, pomohla k brance z trestného kopu špatně postavená zeď soupeře.

Hrozící první prohru United v sezoně odvrátil v 81. minutě mexický útočník Javier Hernández, jenž se po pouhých pěti minutách na trávníku prosadil hlavou po rohovém kopu. Svěřenci trenéra Alexe Fergusona znovu potvrdili výbornou produktivitu a proměnili prakticky jedinou vyloženou příležitost v utkání.

Liverpool sice v závěru sahal po čtvrtém domácím ligovém vítězství nad Manchesterem za sebou, ale hosty podržel španělský brankář David De Gea.

City předstihl městského rivala United

Manchester City udržel stoprocentní domácí bilanci v Premier League i bez svých dvou nejlepších střelců. Argentinec Sergio Agüero kvůli problémům s třísly chyběl v nominaci, Bosňan Edin Džeko zůstal jen mezi náhradníky.

"Citizens" poslal do vedení ve 28. minutě akrobatickým kopem přes hlavu italský útočník Mario Balotelli. Po přestávce zvýraznili náskok záložníci Adam Johnson a James Milner, svůj jubilejní stý zápas v klubovém dresu oslavil brankou i belgický stoper Vincent Kompany. Jediný zásah Aston Villy zaznamenal v druhé půli obránce Steven Warnock, který ukončil ligovou neprůstřelnost reprezentační brankářské jedničky Joea Harta na stadionu Etihad.

Fotbalisté Chelsea porazili Everton 3:1

Kontakt s manchesterským duem udržela Chelsea po výhře 3:1 nad Evertonem. Londýnský celek s reprezentačním brankáře Petrem Čechem zvítězil i v šestém soutěžním utkání před svými diváky v této sezoně. Neoblíbeného soupeře dokázal porazit poprvé od roku 2009.

"Blues" se dostali do dvoubrankového vedení už v prvním poločase po hlavičkách útočníka Daniela Sturridgea a kapitána Johna Terryho. Po hodině hry zvýšil na 3:0 z malého vápna Brazilec Ramires. Čecha připravil o druhé ligové čisté konto devět minut před koncem střelou zblízka střídající Řek Apostolos Vellios.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články